Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. Február 07. 12:56, kedd | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Két nap jutalom a sóbányában

Két nap jutalom a sóbányában

Messzire utaztak a Turul Koppány Íjászai HE tagjai a hétvégén íjászni.

Hiszen 2017. február 4-5-én az Alsósófalvi Szirti Sasok szervezésével és a Román Íjász Szövetség támogatásával a parajdi sóbányában szervezték meg a Kárpát-Kupa záró íjászversenyét.

A limitált 120 fős létszámú versenyen az íjászok élvezhették a bánya adta egészségjavító hatását is.
A nem éppen kiváló látási viszonyokat még fokozta, hogy a szinteltérések pályánként eltérőek voltak. Az örök változót fokozta, hogy az un. flint sorozatban első nap 6 és 27 méter közt változtak a távolságok is.

Az IFA szabályzata szerint rendezett versenyszabályzat a Koppányoknak ismeretlen volt, azért igen sokszor vették igénybe az erdélyi magyar íjász barátok nyelvi tudását, segítségét.
A pályabeosztás sem segítette a munkájukat, hiszen Szeibert Imrét a 18-as, míg Dinnyés Gyulát a 20-as táblára osztották. A 20-as kb. olyan, mint az egyes pályán gyors úszni. A kisebb nehézséget Imre viselte jobban, hiszen kiegyensúlyozottan versenyzett. Dinnyés Gyula már kevésbé, mert az első napot szinte meg nem történtté lehetett volna nyilvánítani.

Szeibert Imre a kezdő napon az első fordulóban 78, második fordulóban 89 pontot gyűjtött. Így 167 ponttal az az első helyen zárta a napot. Vasárnap kicsit szerencsésebb 9-es táblán versenyzett. Első fordulóban 79, második fordulóban 82, összesen 161 pontot lőtt. Így 10 pont előnnyel nyerte a versenyt.
Dinnyés Gyulát a 20-as pálya a 150 m mély bányában még mélyebbre húzta. Első sorozatban mindössze 54, másodikban 56 pont, összesen 110 ponttal a 8. helyen állt. Vasárnap már szerencsésebb helyen a 8-s pályán folytatódott számára a verseny, noha vélhető volt, hogy a 8. helyről már nem sok babér terem. Első fordulóban a sorozat legtöbb pontjával, 98 ponttal várta a másodikat. Ami nehezítette a helyzetet, hogy az előtte álló Salamon Csongor is hozta a sorozatot 94 ponttal. A második sorozatban már nem remekelt Gyula. Hiszen az utolsó lövőként a bíró többször is hibásan befütyült, valamin 2-3 lövést is úgy kellett leadnia, hogy sok száz szem nézte, így csak 70 ponttal szaporította lövései eredményét. Ezt a stresszhelyzetet még tanulni kell! Mindezek ellenére a huszáros második nap 168 pont eredménye alapján 278 ponttal az ötödik helyre jött föl a végeredményben.

Az Anyaországból mindössze három íjász versengett. Szegedről Gyarmati Gábor és a két Koppányíjász.

Összegezve a megtett több mint 1100 km terhét és hozadékát: nagyszerű kikapcsolódás volt a hétvégi verseny, egybekötve az Atyhai leégett templom személyes támogatásának átadásával, egy kiváló hétvége volt. A kísérők koruk ellenére kedvezményes gyermekjeggyel élvezhették a sóbánya egészségre ható jóságait. Remek táj, sok hóval fűszerezett kirándulás, aranyos szállásadókkal, új íjász barátok megszerzésével, a rovásírásos festett mennyezeti kazettás Telegdy Étteremben elköltött finom falatokkal gazdagodtak a kiutazók.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.