Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2018. Június 26. 11:10, kedd | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Két kisplasztikával készült Szűts Tamás a Magyar Szobrászat Napjára

Két kisplasztikával készült Szűts Tamás a Magyar Szobrászat Napjára

A tavalyi nagysikerű első Országos Kisplasztikai Tárlat után, a Stefánia Palotában idén ismét megrendezték immár egy hosszabb kiállítás keretében a Magyar Szobrászat Napját május 29-én.

A félegyházi alkotóművész Szűts Tamás közel negyven élvonalbeli szobrászművésszel együtt adtak rangot részvételükkel a II. Országos Kisplasztikai Tárlatnak a Magyar Szobrászat Napja alkalmából, és kiállításukkal folytattak egy tavaly elindított új mozgalmat annak érdekében, hogy a Festészet Napjához hasonlóan országos eseménysorozattá tegyék a kortárs magyar szobrászművészet legnagyobb seregszemléjét a Magyar Szobrászat Napját.

Szűts Tamás: Se vele, se nélküle

A látványos kiállítást Wohlmuth István a Belváros-Lipótváros kulturális referense nyitotta meg. A jó hangulatról Major Bettina handpan-művész, valamint a szekszárdi Lajvér Borház különleges minőségű borai gondoskodtak.
A nagyközönség körében rendkívül népszerű, két éve tisztán civil kezdeményezésre és a Honvédelmi Miniszter fővédnökségével megnyílt a Stefánia Szoborpark, a Főváros innovatív kiállítóhelye is. A Szoborpark Tavaszi és Őszi Tárlatai, melyek évente két országos kiállítás keretében, 6 hónapon keresztül mutatnak be nagyméretű alkotásokat, a magyar köztéri szobrászművészet legfontosabb, sőt egyedüli seregszemléi. A Szoborpark Tavaszi Tárlata most is tart és szeptemberig várja látogatóit ingyenesen a Városliget mellett a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ gyönyörű parkjában.

Szűts Tamás: Az idő ellop eltemet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.