Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 05. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Képek és alkotások, melyek jól érzik magukat egymás között

Képek és alkotások, melyek jól érzik magukat egymás között

A Körös-Körül Művészetért Egyesület a Holló László Képzőművész kör közreműködésének köszönhetően Kiskőrösről hozta el szobor és kép válogatását, hogy megmutassák a félegyházi művészet kedvelőknek is tagjaik alkotásai

Csizmár István, az egyesület elnöke nyitotta meg a tárlatot ünnepélyes szavaival és az egyesület rövid bemutatásával ma (március 4-én) a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában.

Az egyesület jelenleg 17 taggal működik, ebből tízen alkotó tagok, a többiek pedig művészet kedvelők, művészet barátok és a kiállítások szervezésében és lebonyolításában nyújtanak segítő kezet.

Az egyesület célja ugyanaz, mint a kiskunfélegyházi testvéregyesületé: saját munkáik bemutatása, a művészek közötti párbeszéd megteremtése, a fórumok megteremtése, mások munkáinak megismerése és ezáltal a további fejlődés elősegítése és természetesen közös programokon, kiállításokon való részvétel.

A Körös-Körül Művészetért egyesület 2011-ben alakult. Évente több alkalommal is részt vesznek kiskőrösi rendezvényeken kiállításukkal csoportosan, de egyénileg is szívesen megmutatkoznak az egyesületi tagok. Természetesen nem kizárólag Kiskőrös városára korlátozódnak a kiállítások, más városokba, településekre is eljutottak már, sőt Szlovákiában is megmutathatták alkotásaikat. 2015. őszén ill. telén egy csere kiállítás programsorozatának kezdeti lépéseit tették meg. Kalocsán a városi galériában szerveztek cserekiállítást az ottani kortárs alkotókkal közreműködve. A kiállítások mellett szerveznek különböző alkotótáborokat és megmozdulásokat is, amelyeken határon túli művészeket is vendégül láttak már és remélhetőleg ezután is lesz majd lehetőségük erre.
Az egyesület bemutatását követően Csizmár István a kiállításon látható művekről

és azoknak alkotóiról mondott pár szót. „Ezek a képek, ezek az alkotások jól érzik magukat egymás között. Nagyon szeretnénk, hogy ha ez a jó érzés kiterjedne a közönségre is és Önök is jól éreznék magukat a képzőművészeti alkotások között” – mondta beszédének zárásaként.

A kiállítás megnyitót a Széljáró Balladás Együttes zenés éneke varázsolta hangulatossá. Vas László gitáron és Molnár István ütős hangszeren közreműködött a fülbemászó dallamok előadásában.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.