Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 09. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Kemény 200 km kétkeréken

Kemény 200 km kétkeréken

Május 8-án (vasárnap) került megrendezésre a II. SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra, amely Kecskemétről indult, és több, mint 200 km-t követően oda is érkezett vissza.

A féltáv Kiskunfélegyházán volt, a Félegyházi Pékség főbejáratánál, ahol megvendégelték a kétkerekűvel érkezőket. A 200 km-en egyébként 4 pihenési pontot építettek ki a szervezők. Ez egy 25 km/órás átlagsebességnél nagyjából annyit tesz, hogy kétóránként volt lehetősége pihenésre a kerékpározónak.
A szervezői csoport mezőnyéből Barna Imre fő szervezőt kérdeztük a kenyérgyár előtti parkolóban, ahol épp felfrissítették magukat a vállalkozó kedvű bringások. Mint megtudtuk Kecskemétről 24-25 km/óra tempóval tekert a mezőny Kiskunfélegyházára és a táv nagy részében főleg szembeszéllel kezdett megküzdeniük. Így többek abból a reményből merítettek erőt, hogy legalább hazafelé könnyebb lesz hátszélben.

Barna Imrétől megtudtuk, hogy a távra kb. 240 fő vállalkozott, az előnevezők közül 20-25-en nem tudtak megjelenni a megmérettetésen, de kb. ugyanennyien érkeztek reggel előnevezés nélkül. Az útvonal Kecskemét - Lajosmizse – Ágasegyháza – Fülöpjakab – Kiskunfélegyháza – Tiszaalpár – Lakitelek – Szentkirály – Kocsér – Nagykőrös – Lajosmizse - Kecskemét volt.

Barna Imre félúton alkotott véleménye szerint az első szakaszban a szél nehezítette az előrehaladást, Szentkirálytól kezdve már inkább az út minősége teszi próbára a bringásokat. Az autósok toleranciájára vonatkozóan pedig elmondta, hogy már valamivel jobb a helyzet, mint 10 évvel ezelőtt, de sajnos még most sem olyan, mint a tőlünk nyugatra lévő országokban. Még most is általánosítható, hogy akkor előzik a kerékpározókat az autósok, amikor épp szemből is jönnek. Ezt úgy próbálják kivédeni a bringázók, hogy egymás mellett tekernek ketten. Így talán jobban meggondolja a gépkocsi vezetője, hogy előzzön-e, avagy ne. Persze ez már magában kivívja az autósok nemtetszését, de hát mit lehet tenni?

A pihenőhöz érkező lelkes bringásokat tekintve azonban abszolút nem aggódtak sem az autósok toleranciája, sem az időjárás, sem az előttük álló táv megpróbáltatásai miatt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.