Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 16. 13:43, szerda | Helyi
Forrás: - Dósai Bence -

Kelet felé is nyit Kiskunfélegyháza

Kelet felé is nyit Kiskunfélegyháza

Kiskunfélegyháza, mint potenciális beruházási helyszín.

A Külügyminisztérium segítségével Azerbajdzsán fővárosába, Bakuba látogatott a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület delegációja Csányi József, a helyi vállalkozókat tömörítő egyesület elnökének vezetésével. Az üzleti látogatás célja a térségi vállalkozások lehetőségeinek felmérése a kőolajban és földgázban gazdag országban, valamint Kiskunfélegyháza, mint potenciális beruházási helyszín bemutatása volt.

A háromnapos látogatáson a hat fős delegációnak - melyben az egyesület tagjain túl a Magyar Külgazdasági Hivatal munkatársa, egy energetikai és egy külkereskedelmi szakjogász is helyet kapott - lehetősége nyílt helyi üzletemberekkel és döntéshozókkal megismertetni a KGME tagságába tartozó cégeket és a Kiskunfélegyháza város által nyújtott befektetési lehetőségeket. A bakui Magyar Kereskedőház vezetői, Ibrahim Ismayilov és Anar Kerimov örömmel üdvözölték a Magyarországról jött delegációt és tájékoztatást adtak az országukkal való kereskedelem pontos szabályiról, majd Csányi Józseffel áttekintették a félegyházi és azeri cégek potenciális együttműködési lehetőségeit. Csutora Zsolt, Magyarország bakui nagykövete szintén fogadta a KGME delegációját és aktív segítséget ajánlott az egyesület következő azeri útjának megszervezéséhez, ahol már a Félegyházában üzleti lehetőséget látó és oda befektetni kívánó üzletemberekkel találkoznak KGME tagjai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA