Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Február 15. 08:13, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Kedvenc nótája volt az igazi ajándék

Kedvenc nótája volt az igazi ajándék

A napokban ünnepelte Kecskésné Csordás Julianna 90. születésnapját. Városvezetésünk nevében Balla László alpolgármestere köszöntötte őt fel e kivételes alkalomból egy csokor virággal és emléklappal.

A szépkorú Julianna nénit szeretettel vették körbe gondozói a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Nádasdy utcai Idősek Otthonában a február 13-án tartott ünnepségen. Az intézményvezető Gálig Erzsébet kedves szavai könnyekig meghatották Julianna nénit. De azon nyomban mosolyra húzódott a szája, sőt dalra is fakadt, mikor egyik gondozója elénekelte neki „A horgosi csárda ki van festve…” kezdetű nótát, mely mint kiderült Julianna néni szívéhez a legközelebb áll. A szívélyes köszöntőket követően Julianna néni mesélt nehéz életútjáról és a cselédségben eltöltött évekről.

Julianna néni 1927. február 13.-án született Kiskunfélegyházán földműves család sarjaként. Tizenegy testvére volt, így a megélhetés biztosítása miatt 6 éves korától már szüleitől távol cselédként dolgozott. Ezekben az években családjával csak évente találkozott. Szomorú időszak volt ez Julianna néni életében, mert sajnos iskolába sem járhatott.

18 éves volt, amikor szülei nagyobb földterületet béreltek Petőfiszállás határában. Ekkor jöhetett haza, hogy segítsen szüleinek a gazdálkodásban. 19 éves korában beiratkozott egy ápolónői tanfolyamra, amit az alapoknál kezdett, és kiváló eredménnyel végzett el. Később a TSZ-be került dolgozni, ahol sokféle feladatot bíztak rá. Julianna néni 1952-ben férjhez ment és rövid ideig Kecskeméten éltek.

Leánya az esküvőt követő évben született meg, de sajnos 45 éves korában elveszítette. Julianna néninek még két gyermeke született 1955-ben és 1961-ben. Nyugdíjba a Városföldi Állami Gazdaságból ment, ahol konyhán dolgozott. Itt még nyugdíjazását követően is dolgozott a gazdaság telefonközpontjában. Férjét 1985-ben veszítette el. Ezt követően 1988-ban ment újra férjhez és ekkor költöztek Tiszaalpárra. Szívesen emlékezik vissza ezekre az évekre, mert második férjével is nagyon jó kapcsolatban éltek. 2009-ben azonban férje elhunyt.

Az elkövetkező években egészségi állapota folyamatosan romlott, ezért családjával úgy döntöttek, a Nádasdy utcai Idősek Otthonába költöztetik Julianna nénit. A család azóta is mellette áll, lánya és unokája rendszeresen látogatja és az új otthonában is megtalálta a helyét, mert nagyon jól érzi magát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok