Városlista
2019. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2019. Április 22. 07:26, hétfő | Helyi
Forrás: met.hu

Keddtől záporokra, zivatarokra is számíthatunk

Keddtől záporokra, zivatarokra is számíthatunk

Hétfőn hajnaltól északkelet felől egyre nagyobb területen keletire fordul, és megerősödik a szél, záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

Hétfőn a Dunántúl déli, délnyugati részén kevés felhő, napos idő várható, csapadék csak kis eséllyel alakulhat ki, másutt ugyanakkor erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan zápor, főként északkeleten elszórtan zivatar is kialakulhat. Északkelet felől egyre nagyobb területen keletire fordul, és megerősödik a szél, záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható, de már a déli óráktól északkelet felől lassan csökkenni kezd a hőmérséklet.

Kedden átmeneti felszakadozást követően délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A nap első felében inkább északkeleten, majd késő délelőttől délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A több helyen erős délkeleti szelet helyenként viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet délen 13, 16, másutt 17, 22 fok között alakul.

Szerdán csökken a felhőzet, de délután gomolyfelhők képződnek. Ezekből legnagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A több helyen erős déli szelet főleg a Kisalföldön, illetve Csongrádban kísérik viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul, de északkeleten csupán 18, 19 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 20. 11:58, hétfő | Helyi

Keresi a rendőrség a képeken látható férfit

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi beazonosításához.

2019. Május 20. 11:03, hétfő | Helyi

Elérhetetlenné válhat a Gmail és a Play áruház a Huawei telefonokon

A Google amerikai távközlési vállalat felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei óriásvállalattal...

2019. Május 20. 10:00, hétfő | Helyi

Amikor a hulladék új életre kel…

Május 19-én megnyitotta kapuit a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás a KSzC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium udvarán.

2019. Május 20. 08:39, hétfő | Helyi

Kiskunfélegyháza adott otthont a Petőfi-rokonok országos találkozójának

A Városháza dísztermében május 18-án tartott országos rendezvényen a Petrovics és a Hrúz leszármazottak vettek részt.