Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 21. 14:45, péntek | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Kárpátaljai településnek gyűjtöttek adományt Petőfiszálláson

Kárpátaljai településnek gyűjtöttek adományt Petőfiszálláson

Az adományokat határontúli gyermekekhez juttatták el.

2018 decemberében a Karitász helyi szervezetének kezdeményezésére adománygyűjtést hirdetett Petőfiszállás Önkormányzata, azzal a céllal, hogy egy határon túli magyar település rászoruló gyermekeihez juttasson ajándékokat Karácsonyra.

Ennek része volt az az összefogásból megvalósuló Adventi Jótékonysági Vásár, aminek során a helyi intézmények dolgozói által készített ajándéktárgyakat vásárolhatták meg a település lakói adomány fejében. Valamint a jótékonysági akció során mesekönyveket, játékokat ajánlottak fel a petőfiszállási családok a rászoruló gyerekek részére.

A Nemzeti Fórum Petőfiszállási Szervezete is hozzájárult az adományokhoz mind játékkal, mind pénzbeli felajánlással. Az összegyűlt játékokat Petőfiszállás Község Önkormányzata és a Karitász egy Kárpátaljai település, Nevetlenfalu részére adományozta.

A játékok és az összegyűlt 100.000 Ft összeg átadására 2018. december 17-én a Nyíregyházi Püspöki Hivatalban került sor. Szász János, Petőfiszállás polgármestere és Tóth Vince önkormányzati képviselő adta át az adományt Nevetlenfalu Önkormányzatának megbízott képviselője részére, aki eljuttatta a határon túli településre az ajándékokat.

Dr. Oroszi József, Nevetlenfalu polgármestere és a határon átnyúló Püspöki Hivatal elöljárói köszönetüket fejezték ki Petőfiszállás Önkormányzatának és a település lakóinak az önzetlen adományért, amivel nagy örömet szereznek Nevetlenfalu rászoruló gyermekeinek Karácsonykor. Köszönjük Kiss Katalin intézményvezető közreműködését és Mindák József, a Kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Intézmény igazgatójának közbenjárását, akinek a Kárpátaljai Nevetlenfaluhoz szoros kötődése van, hiszen szülőfaluja.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.