Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 01. 21:24, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Karácsonyi műsorral ajándékozták meg egymást a nyugdíjas klubok

Karácsonyi műsorral ajándékozták meg egymást a nyugdíjas klubok

A Nyugdíjas Klubok Egyesülete ünnepváró programra invitálta november 30-án a tagokat és az érdeklődőket a Szakmaközi Művelődési Házba.

A „Karácsony Palócföldön„ címet viselő rendezvényen több mint ötvenen léptek fel, hogy szórakoztassák nagyérdemű közönségüket és megteremtsék az ünnepvárás bensőséges, szeretetteljes hangulatát mindenki számára.

Elsőként Lesták Sándorné a Bugaci Nyugdíjas Klub vezetője szólt az egybegyűltekhez, és egy karácsonyi verssel kezdte meg a kellemes délelőttöt, majd Balla László alpolgármester köszöntötte városunk vezetése nevében a szépkorúakat.

Mátyus Imréné a palócokról, a palóc ünnepi szokásokról mesélt közönségének, majd az Őszidő Klub mutatta be a „Lucázás”-t.

Mindezeken felül láthattunk a délelőtt folyamán „regölést” is a Kossuthosok Klubjától, és megismerkedhettünk a pásztorok vesszőhordásával és kántálásával a Kunplast Klub, Hagyományőrző Énekesek Klubjának köszönhetően. Az adventi ünnepségből elmaradhatatlan Betlehemi játékokat ezúttal a palóc szokásokat tükrözve mutatták be a Pedagógusok Klubjának tagjai. Végezetül pedig az Értelmet az Éveknek nyugdíjasai adták elő „Új év (kiskarácsony) köszöntése című műsorukat.

A szórakoztató fellépések után Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója szólt a megjelentekhez, majd Keresztes Tünde kulturális referens az évről-évre egyre szebb saját készítésű tárgyat, díszeket felsorakoztató Betlehem-kiállítást.

A kellemes hangulatú délelőtt zárásaként Juhász István egyesület elnök köszönte meg a fellépők produkcióját és mindazok segítségét, akik nélkül nem jöhetett volna létre a találkozó. Végezetül pedig áldott, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánt minden jelenlévőnek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.