Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 21. 13:21, szerda | Helyi
Forrás: Kapus Imre

Kapus Diána a Közmédia AranyCORE zenebajnokság különdíját nyerte el

Kapus Diána a Közmédia AranyCORE zenebajnokság különdíját nyerte el

A 200 éve született Arany János tiszteletére, 2017. március 2-án indult emlékév folyamán számos program, esemény keretében emlékezhettünk egyik legnagyobb költőnkre.

Az Arany János-bicentenárium zárásaként a Közmédia AranyCORE zenebajnokság címmel, izgalmas lehetőségként, versenyt hirdetett, melynek során a jelentkezők Arany János bármely művének megzenésítésével nyújthattak be pályázatot. A versenyszabályzat szerint megalkotott zenés feldolgozásokat 2018. március 2-áig, Arany 201. születésnapjáig lehetett beküldeni. A felkért zsűri, a hallgatóság, valamint a Közmédia által odaítélt díjakat ma hozták nyilvánosságra. Ennek eredményeként Kapus Diána, kiskunfélegyházi születésű, ifjú szerző, Arany János: Mindvégig című versének megzenésítésével a Közmédia AranyCORE zenebajnokság különdíját nyerte el - vagyis lehetőséget kapott a közmédia műsoraiban és riportjaiban, 2018 során egy bemutatkozásra.

Kapus Diána, az ELTE BTK zenekultúra (korábban ének-zene) szak III. évfolyamos hallgatója a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskolában, majd a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte zenei tanulmányait, és a Móra Ferenc Gimnáziumban szerzett érettségit, majd sikeres felvételi vizsgát követően kezdte meg egyetemi tanulmányait. A városban és környékén nem csak szerzőként, de előadónként is évek óta ismerheti a közönség.

Az elismeréshez gratulálunk, és további, sok sikert kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.