Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 09. 17:43, péntek | Helyi
Forrás: sonline.hu

Kaposváron állíthatta ki műveit két félegyházi festő

Kaposváron állíthatta ki műveit két félegyházi festő

Tarjányi Antalné és dr. Tóth Erzsébet a 22. Nemzetközi Miniatűr Kiállításon elnyerte a Szín-Folt Művészeti Alapítvány különdíját, ami egy önálló kiállítás megrendezésére adott lehetőséget.

Mint ahogy az a sonline.hu internetes hírportál oldalán olvasható, többen is ellátogattak március 5-én, hétfőn este a kaposvári Szín-Folt Galériába, ahol két kiskunfélegyházi alkotó festményeiből nyílt kiállítás. – A két festő a tavalyi, 22. Nemzetközi Miniatűr Kiállításon elnyerte a Szín-Folt Művészeti Alapítvány különdíját, ami egy önálló kiállítás megrendezésére adott lehetőséget – mondta Szabó Károly Attila, a kaposvári galéria vezetője. – Mindkét alkotó régóta részt vesz a hagyományos miniatűr kiállításon. Ám ezúttal nem apró képeket, hanem nagyobb méretű festményeket hoztak Kaposvárra az alkotók, akik a mindennapokban is jó barátságot ápolnak.

– Úgy 2010-2011 körül hallottunk a nemzetközi miniatűrkiállításról, s azóta minden évben elhozzuk a képeinket – mondta el a sonline.hu kérdésére dr. Tóth Erzsébet, az egyik kiskunfélegyházi kiállító.
– Természetesen nem a nyeremény a lényeg, hanem a részvétel, örömmel készítünk miniatűröket. Általános iskolás korom óta foglalkozom az alkotással, leginkább a természet inspirál. Ezen belül szívesen festek növényekről, állatokról, például madarakról és macskákról is. Tizennyolc képet hoztam Kaposvárra, aminek a java része olajfestmény.

– Még gimnazista voltam, amikor rajzolni kezdtem – tette hozzá Tarjányi Antalné, a kiállítás másik résztvevője, aki huszonnégy alkotást hozott magával a somogyi megyeszékhelyre. – Éppen dr. Tóth Erzsébet beszélt rá engem is miniatűr képek készítésére korábban, amelyek során arcokat festek legszívesebben. Ezen kívül számos technika inspirál, így például a tollrajzok és az üvegfestés is.

Rátkai Zsuzsa, a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművész Egyesület elnöke méltatta a két alkotó munkásságát a kiállítás megnyitóján. Az érdeklődők március 29-éig tekinthetik meg a tárlatot a galériában.

Címlapfotón Tarjányi Antalné (balról) és dr. Tóth Erzsébet látható a hétfői kiállítás megnyitón (a fotót Muzslay Péter készítette)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.