Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 17. 14:49, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Kádár Kitti nem ismer lehetetlent ha futásról van szó…

Kádár Kitti nem ismer lehetetlent ha futásról van szó…

Városunk büszkesége Kádár Kitti a a Deseda UltraMaraton versenyének 252 kilométerén teljes erőbedobással és szívvel-lélekkel futva szerezte meg az első helyet a nők között 32 óra 7 perces időeredményével.

2016. augusztus 13-án, reggel 6 órakor kezdetét vette az idei Deseda UltraMaraton, az ország leghosszabb távú megállás nélküli futóversenye.

Két napon át (augusztus 13-14-én) futották le, az ország leghosszabb távú megállás nélküli futóversenyének 252 kilométerét az idei Deseda UltraMaraton sportolói. A verseny szombaton 6 órakor rajtolt, a szintidő vége pedig vasárnap 18 óra volt. A Versenyközpont, rajt, cél és központi váltóhely a toponári strand volt.

Egyéni és váltóversenyben 7 és 252 kilométer közötti távon mérhették össze tudásukat és kitartásukat a versenyzők. A résztvevők egyéni női és férfi, vegyes kategóriában indulhattak. Külön mérkőztek az amatőrök, az oktatási intézmények, munkahelyek, amatőr futóklubok, és életkor szerint is külön értékelték a futókat.

A verseny egyéni férfi nyertese Csécsei Zoltán lett, új pályacsúccsal, 26.57. 49-cel. A nőknél Kádár Kitti, a 7-12 fős vegyes váltóknál a FUTAMÉRŐ nyerte meg az idei viadalt.

Az eredménytől függetlenül azonban mindenki győzött, aki elindult a versenyen. A versenyzők az embertelen távot győztek le, önmagukat pedig meggyőzték arról, hogy képesek erre a nem mindennapi teljesítményre. A verseny öröméhez tatozott az is, hogy a kaposvári DUMA futópályája Magyarország legszebb futóútvonalai közé tartozik. Az úttest burkolata 12 km-en új aszfalt, 2 km-en erdei aprókavicsos az út. Minden időjárási körülmény mellett jól futható. Az útvonal zömében sík, kettő komolyabb, de nem hosszú emelkedővel nehezítve.

(Forrás: kaposvarmost.hu, & Facebook)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.