Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Február 21. 08:09, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Jótékonysági hangverseny a művészpalánták iskolájában

Jótékonysági hangverseny a művészpalánták iskolájában

Február 20-án (szombaton) az esti órákban tartotta hagyományos jótékonysági hangversenyét a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola.

A rendezvényen résztvevők megjelenésükkel a Hidas Frigyes Alapítványt támogatták, melyet a művészeti iskola támogatására hoztak létre.
A hangversenyt Kis-Fekete Vilmos, a zeneiskola igazgatója nyitotta meg.

Beszédében az Állami Zeneiskola utódjaként működő, majd 50 éves intézmény fennállásának jelentőségét emelte ki. A művészetek semmihez nem fogható személyiség fejlesztő és nevelő tevékenysége rendkívül fontos hazánkban ugyanúgy, mint a szűkebb környezetünket tekintve helyi közösségeinknek, a szülőknek és a gyerekeknek. A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola nem csak az óráira járó gyerekek egyéniségét alakítja, hanem környezetére is óriási hatással van. A művészetoktatás legfőbb célja tehát korunk divatos laza stílusán átlépve, a komolyzene és annak hangszerein való magas színvonalú játék elsajátításával az egyetemes kultúra megteremtése, annak ápolása és átadása a jövő nemzedékeinek.

Az est házigazdája Meszlényi László zenetanár, főiskolai docens volt, aki színes és magával ragadó előadásmódjával lenyűgözte a megjelent közönséget. A művekhez kapcsolódó tudnivalókat könnyed eleganciával, de páratlanul egyszerű stílusban osztotta meg a közönséggel, olykor komikus elemekkel is izgalmassá téve.

Az est folyamán elhangzott:

  • Dukas: Fanfare, Ewald: Kvintett I.t. melyet Magony Dezső és Süveges Róbert trombitán, Benkő Gabriella kürtön, Farkas Bence harsonán, Magyari András tubán adott elő.
  • Telemann D-dúr Sonata I.t. melyet Kis-Fekete Vilmos trombitán, Szőke Endre és Szabó János hegedűn, Szeriné Bíró Ágnes brácsán, Gyalus Erika gordonkán, Sejben Ilona csembalón adott elő.
  • Sammartini: d-moll Sonata II.-I.-IV. t. Körzeműködtek: Benkő Gabriella és Takács Gábor altfurulyán, Gyalus Erika gordonkán, Sejben Ilona csemballón.
  • Mozart: Török induló Előadó: Pocskai Roland zongora
  • Crussell: d-moll Klarinét duó No.2.I.t. Előadók: Trombitás Emese klarinét és Benedek-Tein Edina klarinét.
  • Brahms: Sonntag, Curtis: Non ti scordar di me. Előadók: Fazekas Tamás ének, Sejben Ilona zongora
  • Drvorak: Terzetto Op. 74. I.-III. t. Előadók: Szabó János és Szőke Endre hegedűn, Szeriné Bíró Ágnes brácsán.
  • Doppler: Duettino, melyet Polyák Zsóka és Kiskun Bernadett fuvolán, Nemes Andrea Zongorán adott elő.
  • Dohnányi: Serenade II.-I. t. (II. Romanze, I. Marcia) Eőadók: Szőke Endre hegedű, Szeriné Bíró Ágnes brácsa, Gyalus Erika Gordonka.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.