Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Szeptember 19. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Jótékonysági Esttel segítették az árva kutyákat

Jótékonysági Esttel segítették az árva kutyákat

A Fido Bácsi KHA szervezésében szeptember 18-án jótékonysági estet tartottak az árva kutyákért a Desperado étteremben.

A fellépők és az est ceremóniamestere Ficsór Zoltán (Ficsmix) mind jótékonysági célzattal tették színesebbé és szórakoztatóvá az estet. Felléptek a Padkaporos Táncegyüttes és Antal Timi énekesnő, az est hangulatáról pedig „Rizsáék” gondoskodtak.

A felhívást követően egészen az utolsó napokig sokan érdeklődtek a rendezvény iránt és nemcsak a vacsorajegyek, de támogatói jegyek is szép számmal fogytak. Köszönet érte minden jószívű félegyházi és környékbeli adományozónak. Baranyi Réczicza Tímea a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának tagja és a menhely egyik önkéntese kiemelten megköszönte a Mancs Állateledel támogatását, aki 50.000,-Ft értékben kutyatápot ajánlott fel, valamint Kovács Anita kiskunmajsai állatbarátnak, aki retro babakocsi gyűjteményével járult hozzá a menhely támogatásához. A babakocsikat az est folyamán licitáron lehetett megvásárolni, melynek összege szintén az est bevételéhez kapcsolódott.
Baranyi Réczicza Tímea az est egyik szervezője külön köszönetet mondott az előkészületekben nyújtott segítségéért a menhely önkéntes csapatának: Jaksa Katalinnak, Judik Editnek, Papp Viktóriának, Nagy Ádámnak, Csányi Erikának, Sallai Mónikának, Bitó Zsuzsannának, Boros Anikónak, Bay Diának és Somogyvári Mártának, valamint a menhely összes dolgozójának.

A Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány 1994-ben alakult meg Kiskunfélegyházán, amely megkereste a HEROSZ-t együttműködés céljából, hisz mindkét szervezet alapító okirat szerint állatvédő tevékenységet folytat, így a cél közös,a Kiskunfélegyháza környékén kóborló kutyák biztonságos és szakszerű elhelyezése, gondozása és szerető gazdához való juttatása. Így 2003-ban létrejött a megállapodás közös kutyamenhely üzemeltetésre.

Az elmúlt években több száz négylábúnak segítettek gazdára találni. A kutyusok többségét a helyi gyepmesteri telepről mentették ki, míg át nem vették annak üzemeltetését 2014-ben. Kerül hozzájuk rendőrség által lefoglalt, utcáról befogott, sérült és saját gazda által leadott, megunt állatok. Jelenleg több mint 70 kutyus van a menhelyen.

A menhelyről csakis kiváló egészségügyi állapotban lévő, féregtelenített, bolhátlanított, kötelező védőoltással rendelkező szuka és ivartalanított kan kutyák fogadhatók örökbe.

A menhely működéséhez nélkülözhetetlen a lakosság segítsége és az önkéntesek munkája. Az est szervezői követendő példaként állnak előttünk. Néha egy kicsi segítség is nagyon sokat jelent a rászorulóknak. És ne feledjük: „Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes…”

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.