Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Július 03. 17:59, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Jól telik a nyár a Platán iskolás diákoknak

Jól telik a nyár a Platán iskolás diákoknak

Strandolás, biciklizés, kézműves, sport és öko foglalkozások is színesítik a programok sorát a nyári szünidőben az Erzsébet-tábor résztvevőinek.

A Platán iskolában a 2 hetes felügyeletet követően a nyári szünidőben 5 héten keresztül Erzsébet táborban vesznek részt azok a kisdiákok, akiknek a szülei munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudnak napközben gyermekeik mellett lenni.

A Platán iskola pedagógusai igyekeznek a táboroztatás ideje alatt is rendkívül színes programokban részesíteni a fiatalokat, melyhez segítő kezet nyújtanak városunk iskolái, kulturális és egészségügyi intézményei is. Így például a gyerekek kerékpártúrával egybekötve ellátogattak a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola Tangazdaságába, ahol traktorozhattak és természetesen az állatokat is megsimogathatták. Ez azonban csak egy nap volt a sok közül, melyeknek mindegyike mozgalmasan, izgalmasan és vidáman telik el.

A kellemes kikapcsolódás mellett azonban a gyerekek szellemi és érzelmi intelligenciájának fejlesztése nem állhat meg még a tomboló nyári hőségben sem. A Kiskun Múzeum és az EFI iroda ebben nyújtott segítő kezet az iskola nevelőtestületének. A gyerekek játszva szerezhettek új információkat, tágult a világnézetük, így például a felelős állattartásról is tanulhattak két rendkívül okos kutyus társaságában.

Az iskola diákjai kivétel nélkül minden programon óriási lelkesedéssel vesznek részt. A jövő hetet különösen várják már, hiszen egy ölyv és egy bagoly fog ellátogatni az iskolába. A két különleges vadászmadár minden bizonnyal osztatlan sikert fog aratni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.