Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 27. 20:55, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Jelesre vizsgázott a jelzőrendszer Petőfiszálláson

Jelesre vizsgázott a jelzőrendszer Petőfiszálláson

A vészhívónak és a gyors segítségnek köszönhetően sikerült megmenteni az egyik helyi lakos életét a napokban.

Szász János polgármester elmondta, Pista bácsira a helyi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ ellátottjára a földön fekve talált rá gondozója, miután a vészhívóval leadott jelzésre a helyszínre sietett. Az intézet dolgozója azonnal mentőt hívott, és Pista bácsit kórházba szállították. Néhány nap után hazaengedték ugyan, de újból rosszul lett, így azonnal értesítették a mentőszolgálatot. A diszpécser a részletes esetleírás alapján a helyzet súlyosságát felismerve rövid időn belül mentő­autót és helikoptert is küldött a hely­színre, ahol a rendőrség és a polgárőrség biztosította a zavartalan életmentést. A gyors és sikeres összefogásnak köszönhetően Pista bácsi azóta a kórházban lábadozik – mondta el a polgármester a BAON hírportál munkatársának.

Petőfiszálláson tavaly ősszel indult el a jelzőrendszer. Az egyedül élő időseket olyan mobiltelefonokkal látta el az önkormányzat, amelyek hátulján egy vészhívó található. Megnyomásával a készülék automatikusan végigtárcsázza a vészhívás esetére megadott telefonszámokat, ez lehet a legközelebbi hozzá­tartozó, szomszéd, de egyikük mindenképpen a szociá­lis intézmény munkatársa. Mindemellett azonnali szöveges üzenetet küld a megadott számokra, így a jelzésből rögtön tudják, hogy baj van, és azonnal értesíthetik az illetékes hatóságokat.

Címkék: Petőfiszállás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.