Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 23. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: BAON

Japán szimfonikus zenekar adott koncertet Félegyházán

Japán szimfonikus zenekar adott koncertet Félegyházán

Különleges zenei élményben lehetett részük a félegyházi zenekedvelőknek csütörtökön.

Félegyházán a Szent István templomban adott koncertet az Ensemble Este japán szimfonikus kamarazenekar. A hangversenyen szólistaként közreműködött a kiskunfélegyházi Palatinus Ferenc kürtművész és Toyonaga Yoshie japán klarinétművész. Vezényelt: Kondo Satoshi.

Az eseményre a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából került sor. Százötven éve annak, hogy Japán és az Osztrák-Magyar Monarchia aláírta a barátsági, kereskedelmi és hajózási egyezményt. Az elmúlt 150 évben Japán és Magyarország szoros kapcsolatokat épített ki számos területen, többek között a kereskedelem és az üzleti élet, a tudományok, a kultúra, a sport területén. Az idei jubileumi évben mindkét országban számos különféle rendezvényre, eseményre kerül sor. A szervezők abban bíznak, hogy ezek lehetőséget kínálnak majd a két ország közötti kapcsolatok továbbfejlesztésére – olvasható a Magyarországi Japán Nagykövetség honlapján.

(Cikk és képek forrása: BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.