Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Január 07. 12:09, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Januárban újra Nyugdíjas akták

Januárban újra Nyugdíjas akták

Már eddig is számos helyszínen mutatták be a darabot, de a sikerszéria most – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács jóvoltából – tovább folytatódhat.

Minden előzetes várakozást felülmúló siker övezi a Nyugdíjas akták című ízig-vérig félegyházi produkciót. 2019-ben újabb, tíz állomásból álló turné vár a rendkívül lelkes amatőr csapatra, hogy további emberek szemét nyithassák fel a trükkös csalók alattomos módszereire. Elsőként január 8-án, kedden 17 órára várják a közönséget Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központba.

A bűnmegelőzési céllal íródott szövegkönyvet dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy állította színpadra. A tanulságos előadás célja, hogy érzékeltesse a főként idős emberekre specializálódott trükkös csalók módszereit, és felhívja a nyugdíjasok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyre. Teszi mindezt kortárs amatőr szereplők bevonásával, ami még hitelesebbé és szerethetőbbé teszi a produkciót. Vélhetően ez a nagy siker egyik záloga. Az előadáson közreműködnek többek között a félegyházi citerazenekar tagjai és a Kunplastos kánkános nagyik.

Már eddig is számos helyszínen mutatták be a darabot, de a sikerszéria most – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács jóvoltából – tovább folytatódhat, ugyanis újabb 10 alkalomra kapott lehetőséget a lelkes csapat, hogy az előadást bemutathassák az ország különböző pontjain. Az évadot Kiskunfélegyházán nyitják meg 2019. január 8-án, 17. 00 órakor, a Móra Ferenc Művelődési Központban, ahová szeretettel várják a nemcsak nyugdíjas korú nézőket – mondta el Horváth-Rekedt Gréta.

A darab a jóhiszemű nyugdíjasok mellett bárki számára tanulságos és szórakoztató. Ráadásul a szövegkönyv a rendőri munka során tapasztalt valós eseményekből indul ki, és a humor eszközeivel dolgoz fel tipikus eseteket.

Például amikor magukat hivatali embernek kiadva, vagy akár rosszullétet színlelve próbálják becsapni a bűnözők az idős, jóindulatú, ámde hiszékeny embereket. Ismerős a sztori? Vagy sosem hallott még ilyesmiről? Mindegy! Az előadáson a helye!

(Fotók: infokiskunfelegyhaza.hu- archív)

(Cikk forrása: Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok