Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 21. 15:59, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Istmét szurkolhatunk Kittinek városunk ultramaratoni futójának

Istmét szurkolhatunk Kittinek városunk ultramaratoni futójának

Kinek ne csengene ismerősen Kádár Kitti neve? Ő az a lány, aki fittyet hányva minden nehézségre, egyre-másra gyűri le a kilométereket legyen az marathon vagy ultramarathon.

Több mint 200 kilométer futás után is mosolyogva robog a célba és sorra szerzi a dobogós helyeket a különféle ultra-versenyeken.

Ezúttal a 24 órás Európa-bajnokságon indul a magyar csapat tagjaként. A verseny október 22-23-án kerül megrendezésre a franciaországi Albi-ban. A válogatás elsősorban a kvalifikációs feltételek szerint történt, a végleges csapatösszetételt azonban módosította az aktuális felkészültség, egészségügyi állapot, valamint az egyéb versenyekkel való ütközés.

Az előzetes nevezés alapján nyolcvan női és kilencvenkilenc férfi sportoló küzd meg az Európa-bajnoki címért a 24 órás versenyszámban. Az lesz a győztes, aki a rendelkezésre álló 24 órás időtartam alatt a legtöbb kilométert futja le a kijelölt pályán.

A megmérettetésen nem csak egyéni, hanem nemenkénti csapatbajnoki címért is versengnek az ultrafutók. Minden nemzet három legjobban teljesítő futójának eredményét összeadva, az összes megtett kilométer alapján dől majd el, hogy melyik ország lesz Európa-bajnok csapatversenyben.

A magyar csapat tagjai:

Férfiak:
1. Mazur Béla
2. Csécsei Zoltán
3. Zahorán János
4. Belej-Fekete Bálint

Nők:
1. Makai Viktória
2. Vágó Boglárka
3. dr.Lubics Szilvia
4. Elek Dóra Zsuzsanna
5. Kádár Kitti

Tavaly tizenegy fős magyar csapat szerepelt a Torinóban megrendezett bajnokságon és egy amerikai színekben versenyző magyar származású hölgy nyerte meg a torinói 24 órás ultrafutó világbajnokságot. Nagy Katalin egy nap alatt 244,495 kilométert teljesített, csak 170 méterrel maradt el az amerikai rekordtól.

A mostani magyar csapatból a lányok között Lubics Szilviának van a legjobb eredménye, őt követi Makai Viktória (225,6 km), Vágó Boglárka (223,54 km) és Elek Dóra Zsuzsanna (200,69 km). Félegyházi „gyöngyszemünk” Kádár Kitti 212 km-rel kvalifikált a versenyre.

A férfiak között a legjobb eredménnyel Mazur Béla (247,04) dicsekedhet, őt Csécsei Zoltán (243,46 km), Belej-Fekete Bálint (235,605 km) követi, majd Zahorán János (227,095 km) zárja a sort.

Reméljük a legjobb formájukat hozzák mind a kilencen és a rengeteg munka, erőfeszítés meghozza gyümölcsét mindannyiuk számára. A mi dolgunk pedig csak annyi, hogy drukkoljunk nekik, de azt tiszta szívből!

Hajrá Kitti! Hajrá Magyar Csapat!

(Címlapfotónk az Ultrabalaton versenyen készült.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: