Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Augusztus 22. 10:20, szerda | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu (Nagy Tímea)

Ismét Petőfiszállás nyerte a Vándorkupát az Esterházy Barokk Ételfőző Fesztiválon

Ismét Petőfiszállás nyerte a Vándorkupát az Esterházy Barokk Ételfőző Fesztiválon

A megmérettetésre 2018. augusztus 10-én került sor, ahol idén 3 fogásos menüvel, ugyanúgy kiskunsági ételekkel készültek Petőfiszállás bográcsmesterei.

Petőfiszállás Önkormányzata a tavalyi évhez hasonlóan idén is díszvendégként kapott meghívást az Esterházy Barokk Ételfőző Fesztiválra Fertődre. 2017-ben Petőfiszállás főzőcsapata nyerte meg a Vándorkupát, így az idei főzőcsapat legjobb tudása szerint próbálta megvédeni a tavalyi címet a "Polgármeseterek főzőversenyén". A megmérettetésre 2018. augusztus 10-én került sor, ahol idén 3 fogásos menüvel, ugyanúgy kiskunsági ételekkel készültek Petőfiszállás bográcsmesterei. Pusztai babgulyást, vörösboros zúzapörköltet és herőcét készített a főzőcsapat, majd a tálalásra és felszolgálásra is nagy hangsúlyt fektetve nyűgözték le a zsűrit A fesztiválon felállításra került az Értéktár Kiállítás, és bemutatásra kerültek a petőfiszállási értékek, amelyek nagy tetszést arattak a látogatók körében. A rendezvényre most is kilátogatott herceg Esterházy Antal és neje, Esterházy Svetlana, akik szintén megkóstolták a petőfiszállási menüsort is.

Az elkészült ételeket a rendezvényre kilátogató látogatók is megkóstolhatták, valamint lehetőség volt a kapcsolatépítésre Sopron-Fertődi Kistérségi polgármestereivel.

A küldöttség tagjai: Szász János polgármester, Toldi Zsolt jegyző, Rádi Györgyi képviselő, Tóth Vince képviselő, Kiss Katalin intézményvezető, Tápay Tünde intézményvezető, valamint önkormányzati dolgozók és segítőik: Nagy Péter, Nagy Tímea, Vízhányó Ernő, Tóth Zoltán, Fődi József, Mészáros István, Szász László, Szász Katalin és Ifj. Szász János. A csapathoz meghívott vendégként csatlakozott Gátérról Rádi Józsefné és Pálmonostoráról Szunyi Renáta és Papp János a Kiss Tanyát képviselve.

A jó hangulatú rendezvény eredményhirdetésén a "Vándorkupát" ismét Petőfiszállás főzőcsapata kapta, amit a küldöttség kitörő örömmel fogadott, ezzel megvédte a tavaly megszerzett címet. Petőfiszállás Képviselő-testülete elismerését és köszönetét fejezi ki a szervezőknek a színvonalas rendezvényért, valamint Bognár Zoltán polgármesternek és Klötzl Géza főszervezőnek a meghívásért.

(Fotók: Nagy Tímea)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.