Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 14. 12:49, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Ismét ellátogattak hozzánk a Hazajárók

Ismét ellátogattak hozzánk a Hazajárók

A Hazajáró című honismereti televíziós magazinműsor alkotói immáron ötödik alkalommal találkoztak kiskunfélegyházi közönségükkel május 9-én.

A Földrajzi Szabadegyetem sorozat keretében a Duna Tv Magyar Örökség-díjas Hazajáró című honismereti magazinműsor alkotói Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor ismét teltházas közönség előtt tartotta meg előadását a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.

– A magyar ember szeret a távlatokba tekinteni, de mondhatjuk azt is, hogy a lábunk elé nem mindig nézünk. A Magyar Örökség-díjas Hazajáró című televíziós honismereti magazinműsor alkotói gyakran és szívesen látogatnak el Félegyházára, hogy megismertessék velünk szűkebb hazánkat, a Kárpát-medencét, és alkotómunkájuk eredményeként csodálatos tájakat járhassunk be – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester.

A vetítéssel egybekötött közönségtalálkozón nemcsak a sorozat készítésének rejtelmeibe és a használt modern eszközök tárházába nyertek betekintést a megjelentek, hanem a Hazajárók jövőbeni terveiről is szó esett. Így például azt is megtudhattuk, hogy még több mint 170 epizód forgatását tervezik.

Hazajáró műsor két alkotóját, Kenyeres Oszkárt és Jakab Sándort, akik a művelődési központ színháztermében a sorozat készítésének koncepciójáról szóltak, beavatták a közönséget a forgatások műhelytitkaiba. Elmondták azt is, hogy ha ehhez megkapják a szükséges támogatást, még több mint 170 epizód forgatását tervezik.
Mi nézők pedig izgatottan várjuk, hogy a tévé képernyőjén keresztül jobban megismerhessük a Kárpát-medence varázslatos tájait, hazánk páratlan természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.