Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Május 14. 12:49, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Ismét ellátogattak hozzánk a Hazajárók

Ismét ellátogattak hozzánk a Hazajárók

A Hazajáró című honismereti televíziós magazinműsor alkotói immáron ötödik alkalommal találkoztak kiskunfélegyházi közönségükkel május 9-én.

A Földrajzi Szabadegyetem sorozat keretében a Duna Tv Magyar Örökség-díjas Hazajáró című honismereti magazinműsor alkotói Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor ismét teltházas közönség előtt tartotta meg előadását a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.

– A magyar ember szeret a távlatokba tekinteni, de mondhatjuk azt is, hogy a lábunk elé nem mindig nézünk. A Magyar Örökség-díjas Hazajáró című televíziós honismereti magazinműsor alkotói gyakran és szívesen látogatnak el Félegyházára, hogy megismertessék velünk szűkebb hazánkat, a Kárpát-medencét, és alkotómunkájuk eredményeként csodálatos tájakat járhassunk be – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester.

A vetítéssel egybekötött közönségtalálkozón nemcsak a sorozat készítésének rejtelmeibe és a használt modern eszközök tárházába nyertek betekintést a megjelentek, hanem a Hazajárók jövőbeni terveiről is szó esett. Így például azt is megtudhattuk, hogy még több mint 170 epizód forgatását tervezik.

Hazajáró műsor két alkotóját, Kenyeres Oszkárt és Jakab Sándort, akik a művelődési központ színháztermében a sorozat készítésének koncepciójáról szóltak, beavatták a közönséget a forgatások műhelytitkaiba. Elmondták azt is, hogy ha ehhez megkapják a szükséges támogatást, még több mint 170 epizód forgatását tervezik.
Mi nézők pedig izgatottan várjuk, hogy a tévé képernyőjén keresztül jobban megismerhessük a Kárpát-medence varázslatos tájait, hazánk páratlan természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 13:02, péntek | Helyi

Gyermeknap a kutyamenhelyen

Gyermeknapot tartanak a kiskunfélegyházi kutyamenhelyen (Csólyosi úti telep) május 25-én, szombaton 13 és 17 óra között.

2019. Május 24. 13:00, péntek | Helyi

Új ginkgo fák érkeztek a félegyházi Korond utcába

Az egészséges magyar fajtának gyakorlatilag nincs kártevője, nagyon szép, szabályos, tömött, zárt koronát nevel.

2019. Május 23. 21:23, csütörtök | Helyi

Komfortosabbá teszi kocsijait a MÁV

A MÁV-START alapvető feladatának tartja, hogy folyamatosan gondoskodjon a személykocsik karbantartásáról, felújításáról, valamint a járműflottája bővítéséről.

2019. Május 23. 20:59, csütörtök | Helyi

Életének meghatározó állomásairól beszélt dr. Édes István

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Félegyházáról indultak című helytörténeti beszélgetésének vendége május 23-án dr. Édes István egyetemi tanár, kardiológus volt.