Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 26. 16:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Iskolába hívogató előadás a Constantinumban

Iskolába hívogató előadás a Constantinumban

Ma (november 26-án) a Constantinum Intézmény Sportcsarnokának tantermében Iskolaváró előadást tartott az iskola nevelőtestülete a 3/A osztályos gyerekek közreműködésével.

A közelgő ünnepre való várakozás hatotta át a kedves műsort, ami nem csak a leendő első osztályosok szüleinek, hanem a kis nebuló-jelölteknek is mosolyt csalt az arcára.

A kellemes és barátságos fogadtatás, a kedves tanító nénik minden félszegséget eloszlattak a kis székeken helyet foglaló nagycsoportos óvodásokban.

A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium városunk egyetlen olyan iskolája, amely 3 éves kortól 18 éves korig biztosíthatja az Önök gyermekének szellemi, lelki, testi fejlődését.

A 2016/2017-es tanévben két normál tantervű első osztályt indít az intézmény.
Az intézmény nevelői számára a legfontosabb, hogy a beiratkozó gyermekek szeretetteljes légkörben, barátságos környezetben, egyenletesen magas színvonalú alapfokú képzést kapjanak. A két első osztály korszerű tantermei az intézmény Jókai utcai épületében kerültek kialakításra, ahol műfüves játszó- és sportudvar várja a Constantinum iskolába érkező kisgyermekeket.

Az iskola technikai felszereltsége (digitális táblák, sportcentrum, uszoda) nagymértékben segíti a tanulók fizikai, szellemi képességeinek kibontakoztatását, fejlesztését. A mindennapos testnevelés tanítás keretein belül úszásoktatást, alsó tagozaton idegen nyelvi szakkör választását, hangszer- és néptánc tanítást is kínál az intézmény a gyermekeknek. Az intézmény számára kiemelt fontosságú a hagyományok ápolása, a magyarságtudat erősítése és a kölcsönös tiszteleten alapuló szeretetteljes légkör kialakítása már kicsi kortól kezdve.
Az iskola szellemiségét városunk szülöttének, Móra Ferenc szellemi örökségének tisztelete, lelkületét pedig a keresztény értékrend határozza meg.

Elmondhatjuk, hogy évről-évre egyre több a Constantinum intézménybe beiratkozó gyermekek száma. Hivatástudattal rendelkező tantestületük nagy szeretettel várja az Önök gyermekét is!

A leendő első osztályos tanító nénik: Szabó-Magyar Adrienn és Fekete Márta.

Az intézmény vezetősége: Bangó Beáta M. Klára nővér (lelki vezető), Petyovszkiné Kovács Margit (tagintézmény vezető), Mindák József (intézményvezető)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: