Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. November 08. 12:06, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Ingyenes tartásjavító torna indult a kórházban

Ingyenes tartásjavító torna indult a kórházban

Napjainkban a gyermekek jelentős részénél alakulnak ki csont és ízületi megbetegedések. A tartási rendellenességek, a gerincferdülés a leggyakrabban előforduló orthopediai elváltozások.

Napjainkban a gyermekek jelentős részénél alakulnak ki csont és ízületi megbetegedések. A tartási rendellenességek, a gerincferdülés a leggyakrabban előforduló orthopediai elváltozások, melyek felnőtt korban komoly mozgásszervi megbetegedéseket okozhatnak. Ennek orvoslására indított októberben tornát a városi kórház az általános és középiskolás korosztály számára.

Korábban is voltak kezdeményezések a tartásjavító torna elindítására, de a jelentkezők száma elenyésző volt. Az utóbbi időben azonban fiatalok között egyre gyakrabban diagnosztizálható a tartási rendellenesség és a gerincferdülés. A védőnői szolgálat segítségével, iskolaorvosi szűrés eredményének birtokában mintegy 300 beteget sikerült összegyűjteni. Számunkra indított speciális tornát októbertől a városi kórház. A program ingyenes, jelentkezni beutalóval lehet. A tartásjavító tornát 14.30-15.30 óra között tartják.
Ugyancsak októberben indították el az úgynevezett nyirok ödéma kezelést az intézményben. Két gyógytornász naponta hat beteget tud ellátni. A komplett nyirok ödéma masszázst a megyénkben jelenleg csak Kiskunfélegyházán tudják elvégezni – mondta el a Félegyházi Hírek érdeklődésére dr. Körtvélyessy András, a Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.