Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Október 30. 12:35, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Ilonka néninek 90 évesen is ragyog az arca

Ilonka néninek 90 évesen is ragyog az arca

Berta Sándorné Ilonka néni a héten ünnepli 90. születésnapját. Ez alkalomból Balla László alpolgármester köszöntötte fel otthonában ma (október 30-án).

Lánykori nevén Juhász Ilona Kiskunfélegyházán született 1925. 10.31-én. Gyermekéveit a Hunyadi utcában töltötte szüleivel és hat testvérével. 6 elemi osztály elvégzése után gazdasági iskolába ment tovább. Elvégzése után otthon segédkezett szüleinek. Édesanyja varrónőként dolgozott, édesapja pedig kőműves volt. Ilonka néni 1949-ben ment férjhez. Első fiúgyermekük születése után Makóra költöztek néhány évre, ahol még további két leánygyermeknek adott életet. 1955-től a Bercsényi Óvodában dolgozott dajkaként 11 évig.

1966-ban költözött Városföldre. Életének ebben a szakaszábana MÁV-nál kocsitakarítóként dolgozott. 1972-ben kötötte második házasságát, melyből egy fiúgyermeke született.

1980-ban ment nyugdíjba, majd 1994-ben újra Kiskunfélegyházára került. Jelenleg legidősebb gyermekének családi körében él. Ilonka néni minden nap aktívan részt vesz a háztartási munkákban, szobájában ő tesz rendet maga körül, a főzésben segédkezik menyének és az udvar felseprését szívesen végzi.

Rendszeresen jár fodrászhoz, aki az utca végén lakik. Ilyenkor átkísérik, majd miután elkészül a frizura, a fodrász telefonon szól a családnak és valaki mindig érte megy, hogy hazakísérje. Délutánonként televízió nézéssel tölti idejét. Korán fekszik, mivel könnyen elfárad a szeme. A család figyel arra, hogy rendszeresen étkezzen. Házi kosztot fogyasztanak és mindig együtt ülnek asztalhoz. Ilonka néni gyógyszert alig szed és a körzeti orvos mindig megörül, ha a felülvizsgálatra megy, mert jó látni, hogy ilyen jó egészségnek örvend.

Ilonka néninek 10 unokája és 11 dédunokája van. A gyerekei rendszeresen látogatják és el is viszik magukkal családi ebédekre. A hosszabb utazásokat is nagyon jól viseli, mindig elnézelődik és rácsodálkozik a táj változásaira.

Mi mást kívánhatnánk Ilonka néninek születésnapja alkalmából, mint hogy legyen még nagyon sokáig ilyen jó egészségben szerettei körében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: