Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 15. 12:47, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Íjász sikerek a Hősök terén

Íjász sikerek a Hősök terén

Szeptember 14.-én vasárnap benépesült a kiskunfélegyházi Hősök tere és a Fürdőszálló! A Turul Koppány Íjászai HE rendezte két versenysorozatnak is a fordulóit.

Szeptember 14.-én vasárnap benépesült a kiskunfélegyházi Hősök tere és a Fürdőszálló! A Turul Koppány Íjászai HE rendezte két versenysorozatnak is a fordulóit. A MÍSZ DAR VS harmadik, valamint a Koppány VS második állomását szervezték az íjászok. Nagy érdeklődésnek az időjósok adtak egy kis borút, hiszen több mint húsz előnevező nem jelent meg a helyszínen. A verseny idejére mégis gyönyörű napsütéses idő lett. Azért hogy az előrejelzőknek is igazuk legyen előtte szakadt az eső és a díjátadás utántól ismét leszakadt az ég, tehát az ígért csapadékmennyiség is teljesítve erre a napra.

A Himnuszok eléneklése, Csányi József Koppánytag hátborzongatóan szép szavalata után a versenyt Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg. A 120 versenyző a régió és azon kívüli íjászokból állt össze, hiszen érkeztek pl. Budapestről, Gödöllőről stb. is.
A szervezők igyekeztek magas színvonalú, nehéz pályát, tervezni, építeni. A versenyt kizárólag a biztonsági szalagokat figyelembe nem vevő emberek zavarták meg folyamatosan. Kisbabát toló és gyerekeket sétáltató családtól a bevásárolni, sétálni, beszélgetni indulókig a kocsmába sietőkig minden akadt. Természetesen felháborodva vették tudomásul az esetleges figyelmeztető szavakat. „Erre járok, minden nap. Itt lakom, nehogy megmondják már merre menjek. Sietek. Nem vettem észre. (Szalaggal lezárva és táblákkal figyelmeztetve volt) Meg akarom nézni a parkot. Csak a barátnőmmel itt van a padon találkámig” minden magyarázat akadt. De köszönet a többi megértőnek, hogy türelemmel vették a lezárást.

A következő eredmények születtek:

Steicz Adelina gyerek lánykategóriában harmadik.
Szeibert Nóra első, Csányi Dóra ötödik lett ifi lány kategóriában.
Németh László ifi fiú kategóriában második lett.
Keserű Szilvia első Nathalie Friedricsh második, míg Bányi Lili élete első versenyén negyedik lett a menyecske kategóriában.
Felnőtt nő kattegóriában Kurucz Orsolya, Nemes Nagy Ágnes és Dongó Anita indult, ahol Orsolya a negyedik Ágnes hetedik és Anita nyolcadik lett.
Felnőtt férfi kategóriában Szeibert Imre, mindösszesen 5 ponttal maardt el a győzelemtől, így második lett, Csányi József hetedik, Szólya Imre 12., Papp Zoltán 13., Csizmár Csaba 14. Tóth Mihály 20., Boldog Bence 22., Kiss János 23., Kis Csaba 30., Kurucz Zoltán 34. lett.
Szenior férfi kategóriában Dinnyés Gyula negyedik lett!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.