Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Augusztus 04. 12:44, kedd | Helyi
Forrás: Dinnyés Gyula

Íjász éremeső Kétegyházán

Íjász éremeső Kétegyházán

Kétegyházáról és Sümegről is érmekkel megrakodva érkeztek vissza a félegyházi Turul Koppány Íjászok.

4. állomásához Kétegyházára ért a DAR 2015-ös versenysorozata. 140 íjász gyűlt ősi a történelmi parkban Kétegyházán, hogy eldöntsék augusztus elsején ki a legjobb.

Két versenynek adott helyszínt a nap. Egyik a nemzetközi Turul Kupa a másik a DAR VS 4. fordulója.
21 célállomáson, igen nehéz pályán kellett teljesíteni. Szerencsére a park sok árnyékos helyet biztosított a célok elhelyezésére.
A Turul Koppány Íjászai HE a nyaralások miatt ez esetben csak 10 fővel képviselte Kiskunfélegyháza várost.

A Nemzetközi Turul Kupában 3-an indultak közülük.
Itt Szeibert Nóra első, Szeibert Imre harmadik és Dinnyés Gyula első helyezést ért el.

A DAR VS-ben az alábbi Koppányíjász eredmények születtek.

10-14 lány kategóriában Steitz Adelina volt érdekelt. Sajnos Adelina előző nap megsérült, de azért végig küzdötte a versenyt és az ötödik helyen végzett.
14-18 kategóriában nem született meglepetés, hiszen magabiztosan első lett.
18-30 női kategóriában nagy meglepetés született, de szerencsére ezt a meglepetést a Koppányok okozták.
Bányai Lili nagyszerű teljesítménnyel megszerezte élete első aranyérmét és mindössze 6 ponttal megelőzte a szintén Koppány íjász Keserű Szilviát! Így a dobogó tetején és a második fokán is Koppány állhatott.

14-18 kategóriában is éles harc volt, hiszen Elekes Lajos sajnos a DAR első állomásán nem tudott indulni, de azután mindkét fordulót nyerte. Így, a volt koppánytag Németh László igyekezett megőrizni a helyét, ezúttal sikerült is.
Elekes Lajos mindössze két lövésnyi eredménnyel (16 pont) ,de a második helyen végzett!

18-30 férfi kategóriában hatalmas viadal alakult ki az első állomás óta. Három nagyszerű fiatal íjász uralja a dobogót és az összesítettben az első három helyet. Mátyás Zsolt a szekszárdi Alisca Nyilai tagja, Tóth Imre a lajosmizsei Jász-Kun HE tagja és Kiss János a Turul Koppány Íjászai HE tagja fölváltva cserélgetik egymást a dobogón. Az összesítettben mindössze 28 pont van a három versenyző közt. Tűhegyen mozog a sorsuk. Egyetlen lövés elhibázása, akár a bajnokság elveszítésébe kerülhet.
Ezúttal ebben a hármasban Mátyás Zsolt jeleskedett, Tóth Imre követte, Kiss János Koppány íjász a harmadik helyen zárta a fordulót. Köztük minden Kiskunfélegyházán szeptember 13-án dől el.
30-50 férfi kategóriában ezúttal mindössze két versenyzőnk volt érdekelt. Mindketten nagyszerűen teljesítettek. Ez a teljesítmény ebben a népes és erős mezőnyben ezúttal Szeibert Imrének harmadik helyet hozta, míg Tóth Mihálynak a 12. helyet.
30-50 vadászreflex kategóriában Bense László élete első érmét szerezte, nem kis neveket maga mögé utasítva. Laci nem kispályázott, mert egyből a dobogó tetejére ugrott föl.
50+-ban Dinnyés Gyula ezüstérmet szerzett.
A csapatversenyben a Turul Koppány Íjászai csapata harmadik helyet szerzett.
DAR VS 2015 döntő Kiskunfélegyházán szeptember 13-án a Parkerdőben 9:30 órai kezdettel.

Az elmúlt héten Sümegen jártak a Koppányok.
Szeibert Imre, Kiss János és Dinnyés Gyula vállalta az utazás nehézségét. A verseny egyben OB kvalifikációs verseny is volt.
A sümegi vár szépsége és terepadta lehetőségei nagyon nehéz pálya építésének a lehetőségét kínálta, amit ki is használtak a szervezők. A szinte minden cél 45 fokos szintkülönbséggel elhelyezett célok hozták az áldozatokat a törött vesszők ügyében. Szerencsére a Koppányok keze nem ingott meg hiszen Kiss János egyéni legjobb eredménnyel 9. míg Szeiber Imre 10 lett. Mindketten 68%-os teljesítménnyel.
Dinnyés Gyula szintén egyéni legjobb eredménnyel 445 pontos 71 %-os teljesítménnyel az első helyen végzett.
Mindannyian kvalifikálták magukat a szeptemberben tartandó Ob ra- noha már más helyszíneken szintén is, megszerezték ezt a jogot.

Koppányok legközelebbi városi rendezvényük az augusztus 20-ai programokhoz kapcsolódva a volt Halász Csárda udvarában lesz látogatható.
Jurtákkal történelmi kép, tagok alkotásai kiállítás és íjászbemutató 14 és 19 órakor. Közte íjásztatás szabadon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.