Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Július 03. 16:48, kedd | Helyi
Forrás: OrientPress

Így tehetsz ingyenesen KRESZ-vizsgát

Így tehetsz ingyenesen KRESZ-vizsgát

A támogatás értékhatára 25 ezer forint és a feltételek között szerepel az is, hogy az elméleti vizsgának július 1. után kell lennie.

A kormány döntése szerint július elsejétől a B kategóriás jogosítványhoz szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és a sikeres KRESZ-vizsga díját bárki visszaigényelheti, aki még nem töltötte be a 20. életévét. A támogatás értékhatára 25 ezer forint és a feltételek között szerepel az is, hogy az elméleti vizsgának július 1. után kell lennie.

A támogatás iránti kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell előterjeszteni, az erre a célra szolgáló nyomtatványon, vagy elektronikus űrlapon – tájékoztat az ujnemzedek.hu.

Feltételek:

  • az elméleti vizsga 2018. július 1-je után legyen (egyébként a sikeres vizsga után egy évig van mód benyújtani a támogatási kérelmet)
  • a vizsga napjáig be nem töltött 20. életév
  • csak és kizárólag "B" kategóriás jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyamra, illetve vizsgára igényelhető
  • max. 25.000 Ft

Ha elmúltál 18 éves, a kérelmet magad adhatod be, ellenkező esetben a törvényes képviseletedet ellátó személynek kell benyújtania (szülő, gyám, gondnok). Mindkét esetben mód van meghatalmazott útján intézni a kérelem benyújtását.

Szükséges igazolni a közlekedési alapismeretek tanfolyam díjának és a sikeres Kresz-vizsga igazgatási szolgáltatási díjának megfizetését. Az igazolás abban az esetben fogadható el, ha abból megállapítható a vizsgázó neve, a "B" kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti tanfolyam díja és a KRESZ-vizsga díja, valamint a díjak megfizetésének ténye.

A jogosultságról a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság határozatban dönt, amitől számítva 13 napon belül a megjelölt belföldi számlára utalják a támogatást. Külföldi számlára, vagy postai kézbesítéssel nem kérhető a kifizetés.

Címkék: kresz-vizsga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.