Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. December 20. 12:52, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Idén is kaphattak ingyen fenyőt a rászorulók

Idén is kaphattak ingyen fenyőt a rászorulók

Idén is – csakúgy mint már 6 éve – dr. Tóth Norbert Kristóf és több civil szervezetnek köszönhetően ingyen juthattak fenyőfához a rászorulók.

A díszruhájukra váró fenyőket december 20-án, a Petőfi téren osztották ki. Mint ahogyan azt dr. Tóth Norbert Kristóftól, a Korona Patika tulajdonosától megtudtuk, egyre többen vannak olyan nehéz helyzetben Kiskunfélegyházán, akiknek gondot okoz a fenyőfa megvásárlása karácsonyra.

Anno 6 évvel ezelőtt fogalmazódott meg a patika vezetőjében, hogy segítsen ezeknek a rászoruló családoknak a karácsonyuk boldogabbá tételében. Az évek folyamán igaz koptak el mellőle barátok, de jöttek helyükbe új segítők, civil szervezetek, magánszemélyek is. Így például a Mozgáskorlátozottak Egyesülete, valamint a Humanum Salma Alapítvány is csatlakozott a segítők sorához. Utóbbinak helyet is biztosít a Korona Patika mellett arra, hogy egész évben tudják segíteni az arra rászorulókat.

A civil szervezetek megkeresik azokat a mélyszegénységben élőket, akiknek segítő kezet nyújthatnak. Kevesen vannak, akik maguk kérnek segítséget, de szerencsére sok olyan jószívű ember akad, akik észreveszik sanyarú sorsú embertársaikat és ez alapján tudják őket meglátogatni, hogy felajánljanak olyan dolgokat, melyekből hiányt szenvednek. Nem kifejezetten ruhanemű, cipő az ami gazdára lel ezeken a helyeken, hanem az Albán Pékségnek köszönhetően étel is kerül az asztalukra, valamint magánszemélyek felajánlásai által bútorokat is tudnak biztosítani, ha épp arra van szükség – mondta el lapunknak dr. Tóth Norbert Kristóf arra a kérdésre válaszolva, hogy mi alapján döntik el, kinek nyújtsanak segítséget.

Azt is megtudhattuk a Korona Patika tulajdonosától, hogy Kiskunfélegyházán napjainkban 80-100 olyan személy él aki nagyon nehéz helyzetben van. Számukra ingyen biztosítják a fenyőfát, valamint 50 fenyőt a körzetek képviselői oszthattak szét.

Minden körzetben 5-5 olyan személyt, családot jelölhettek meg a képviselők, akik véleményük szerint olyan nehéz körülmények között élnek, hogy nem engedhetik meg maguknak a fenyőfa megvásárlását. Ezeknek a személyeknek idén először személyesen maguk a képviselők szállítják ki a fenyőfát.

Salma Ferencné a Humanum Salma Alapítvány elnöke azt is elmondta, hogy az a legszebb pillanat, amikor segítővé válnak azok, akiknek valamikor segítettek. Személyes tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatosan. Jelenlegi kolléganőjének mozgáskorlátozottsága miatt változott meg életminősége. A versenyszférában való munkaviszonya megtört, amit először keserűséggel élt meg. A jó kollégai viszonynak köszönhetően azonban meg tudott erősödni, és már látja, hogy van kiút minden szorult élethelyzetből. Ő például így vált képessé mások segítésére, mellyel saját életét is teljessé, boldoggá tette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.