Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Augusztus 12. 12:07, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Idén a Nagyerdő ad otthont a Debreceni Virágkarneválnak

Idén a Nagyerdő ad otthont a Debreceni Virágkarneválnak

Idén a megújult Nagyerdő ad otthont a 45. Debreceni Virágkarnevál programjainak, többek között koncerteknek, kiállításoknak és táncbemutatóknak augusztus 15. és 22. között.

Augusztus 20-án indul a belvárosi Piac utcától a Nagyerdei Stadionig a virágkarneváli menet, amelyet 15 virágkocsi gazdagít. A napot tűzijáték zárja az Egyetem téren - ismertette a részleteket Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a karnevált beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón.
A polgármester elmondta: a megújult Nagyerdei Stadion egyik különlegessége a hat méter magasan húzódó "lebegő" járdarendszer, a stadion melletti csónakázó tó fölött úgynevezett ködszínházat alakítottak ki. Felújították a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot, megújult és kibővült a Békás-tó és környéke. A rendezvénynek többek között ezek a helyszínek adnak otthont, a fő előadás 20-án Sztárok és szirmok címmel a stadionban lesz.
Ezen az estén fellép mások mellett Fenyő Miklós és Dolly, valamint Bogi, az Eurovíziós Dalfesztivál Dal című vetélkedőjének döntőse, Szabó Ádám tangóharmonikás és Szabó Dávid, a Budapesti Operettszínház színésze. Napközben Gubás Gabi és az Alma együttes ad koncertet, a kínálatot virágkocsi kiállítás és folklórcsoportok bemutatói színesítik.
Galambos István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese rámutatott: a közmédia kötelessége eljuttatni a világ magyarsága számára a fontos, országos és nemzetközi szintű rendezvényeket, és a Debreceni Virágkarnevál ezen események sorába tartozik. A Duna hatodik alkalommal sugározza élőben az eseményt a Kárpát-medence nézőinek.
A karneválra jellemző frissítések és újítások fontosak abból a szempontból is, hogy a rendezvény hagyományát átörökíthessék a fiatalabb nemzedékeknek - hangsúlyozta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője, a virágkarnevál főszervezője. A programkínálatban ezért szerepel egyebek mellett a Galiba Gyermekfesztivál, a kerékpáros felvonulás és a 3. Debrecen Hangja döntője is, amely a debreceni embereket szólítja meg. Hozzátette: a karnevál szimbóluma a Szent Korona, amely a nemzeti egységet és összefogást jelképezi.
A karneváli héten Debrecen főterén fellép mások mellett az R-GO, a Napoleon Boulvard, a Hooligans, Vastag Csaba és Vastag Tamás. Életre kelnek Csukás Isván mesefigurái, a Lurkó szigeten bábszínház és táncbemutató szórakoztatja a közönséget. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon 17-én St. Martin, 22-én Demjén Ferenc ad koncertet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során