Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Augusztus 01. 15:27, szerda | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Humánmeteo: tikkasztó csütörtök jön

Humánmeteo: tikkasztó csütörtök jön

Csütörtökön a frontok elkerülik térségünket. Párás, meleg idő várható, a légzőszervi megbetegedéssel küzdők nehézlégzést és légszomjat tapasztalhatnak.

Többfelé lesz zivatar

Csütörtökön továbbra is elkerülnek bennünket az időjárási frontok, párás, meleg időre számíthatunk. A megnövekvő gomolyfelhőzetből záporok, zivatarok bárhol kialakulhatnak. Az átlagnál több fokkal melegebb időben álmatlanság, fáradékonyság nehezíti a mindennapokat, afejfájásfokozódhat és az ízületi bántalmak is kiújulhatnak.

Az éjszakáktól sem várhatunk jelentős felfrissülést, a hajnali órákban is több helyen marad 20 fok közelében vagy afelett a hőmérséklet. A szellőztetést a hűvösebb éjszakai órákra időzítsük, ezáltal elősegíthetjük a könnyebb elalvást és a nyugodtabb pihenést. Napközben sötétítsük be a lakást és tartsa csukva ablakokat.

A szórványosan kialakuló zivatarok környezetében erősen fülledté válhat a levegő, a légzőszervi megbetegedéssel küzdők nehéz légzést, légszomjat, olykor mellkasi fájdalmakat tapasztalhatnak.

Mit együnk és igyunk a hőségben?

A melegben általános lehet a migrénes fejfájás, tünetei megelőzésére és enyhítésére fogyasszunk el egy csésze zöld teát, amely élénkítő hatása miatt a fáradékonyság leküzdésében is segítségünkre lehet. Fontos, hogy fokozzuk a napi folyadékbevitelt, hiszen ezzel nem csak a fejfájást enyhíthetjük, hanem a hőgutát és a kiszáradást is elkerülhetjük.

Folyadék gyanánt fogyasszunk szénsavmentes ásványvizet, hűtött gyümölcsitalokat! Kerüljük a kávét és az alkoholt, valamint a magas cukortartamú üdítőket. Az étkezésre is fontos odafigyelni, a forróságban a nehéz ételek gyomorfájdalmakat okozhatnak: kerüljük a puffasztó és zsíros ételeket, helyezzük előtérbe a magas víztartamú dinnyét, a gyümölcsöket és a húsételeket!
Vigyázzunk az UV sugárzással!

Az UV-sugárzás a naposabb tájakon erős lesz, 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, mert könnyen hőgutát kaphatunk, lehetőség szerint húzódjunk zárt helyre vagy légkondicionált helységbe. Amki a tűző napon tölti a délutánt, fontos, hogy viseljen szalmakalapot és bevizsgált UV-szűrős napszemüveget. A kisgyerekek bőre fokozottan érzékeny, esetükben nagyon magas, legalább 50-es faktorszámú naptejet használjunk. A vízpartok mellett a megszokottnál erősebb bőrvédelemre van szükség, fürdőzés során pedig félóránként tanácsos megismételni a krémezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.