Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Február 19. 16:59, szerda | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Humánmeteo: fájdalmas csütörtök jön

Humánmeteo: fájdalmas csütörtök jön

Csütörtökön egy gyenge hidegfront halad át felettünk, ami sokaknál okozhat enyhébb panaszokat. Sokfelé erős lesz a szél is, ami jelentősen csökkentheti a komfortérzetet.

Csütörtökön hajnalban egy gyenge hidegfront érkezik északnyugat felől, és még napközben át is halad felettünk - írja a Meteo Klinika. A front nem lesz erős, de a fokozottan érzékenyek enyhébb fejfájást tapasztalhatnak. Az érintetteknek érdemes sokat pihenni és növelni a folyadékbevitelt is. Egyeseknél fokozódhat a görcshajlam és az ízületi bántalmak.

Gondot okozhat a szeles idő

Országosan várható, hogy a szélre érzékenyeknek is nehezebb napjuk lesz. Fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, a gyerekek élénkebbé, szétszórtabbá válhatnak. A szabadban ingadozó hőérzetre készüljünk, a mért értékeknél több fokkal is alacsonyabb lesz a hőérzetünk. A pollenterhelés közepes, a mogyoró, az éger és a tiszafafélék virágpora okozhat tüneteket az arra allergiásoknál. Tüsszögés, orrfolyás jelentkezhet, de akár könnyezést, szemviszketést is tapasztalhatunk.

A közlekedést nyugaton és a középső országrészben erős széllökések nehezíthetik, ezen kívül többfelé a megszokottnál türelmetlenebbek lehetnek a sofőrök. Érdemes kissé korábban elindulni a hosszabb utazásra, és lassabban, körültekintőbben vezetni! Északon, északkeleten eleinte előfordulhatnak nedves útszakaszok is.

Címkék: szél, széllökések

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.