Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 05. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Holló László emléke örök

Holló László emléke örök

Városunk elöljárói Holló László (1887-1976.) Kossuth-díjas magyar festőre emlékeztek születésének 129. évfordulóján március 4-én a Petőfi téri mellszobránál és szülőházánál.

Az ünnepségen Szabó Ildikó, a Móra Ferenc Gimnázium művésztanára, a Holló László Képzőművész Kör aktív tagja osztotta meg magasztos gondolatait az egybegyűltekkel.

Megismerhettük a jeles festőművész élettörténetét, alkotásai hátterében álló eseményeket és művészetének fő vonásait. Emléke örökérvényű volt és mindig is az lesz városunkban. Ezt alátámasztja az is, hogy a helyi képzőművészek csoportja még a festő életében felvette a Holló László nevet és 1960-ban megalapították a Kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Kört, mely napjainkban is aktív munkát folytat. Több mint 30 főből álló tagsága rendszeresen szervez kiállításokat, csoportosan és egyénenként is.

A város szívében lévő művészeti boltban -ART-TURKÁ-ban - pedig évről-évre nagy sikerrel rendezik meg az adventi vásárukat, ahol vásárolhatunk is a kiváló művekből.

Szabó Ildikó megemlékező szavait követően a város vezetői, intézményei és egyesületei elhelyezték tiszteletük jelképeként koszorúikat Holló László mellszobránál, majd átsétálva a festőművész szülőházához - amely jelenleg a Korona Patikának ad otthont - szintén a falon elhelyezett koszorúval emlékeztek a nagynevű művész munkásságára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.