Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Február 23. 10:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Hogyan fejlődhet, illetve maradhat fenn országunk uniós források nélkül?

Hogyan fejlődhet, illetve maradhat fenn országunk uniós források nélkül?

A kiskunfélegyázi MSZP vendége a párt európai parlamenti képviselője dr. Ujhelyi István volt, aki lakossági fórumon ismertette az érdeklődőkkel, hogy miként képzeli el az Európai Unió megújítását.

Az MSZP európai parlamenti képviselője Horváth Tamás, a helyi MSZP elnökének meghívására érkezett városunkba február 22-én.

Köztudott már a hétköznapi emberek számára is, hogy Magyarország Európai Uniós tagsága veszélyben forog. Pedig Magyarország gazdasági fejlődésének alapját minden évben 2-3%-ban az európai uniós források adják. Mindaz, ami körbevesz minket a nagy európai közösségben - a szabad utazás lehetősége, az egyetemisták Erasmus Programja, a vállalkozások szabad piacra való belépése, a mezőgazdasági vállalkozások agrár támogatása – veszélybe kerül, ha Magyarország tovább megy azon az úton, melyre az Orbán-kormány lépett - mondta dr. Ujhelyi István a lakossági fórumon.

2018-ban ketté fog szakadni a magyar politikai pártok mezőnye. Egyrészről lesznek a Jobbik és a Fidesz politikusai, akik az Európai Unió ellen akarják hangolni Magyarországot és fel akarják készíteni a lakosságot az európai közösségből való kiválásra. A másik oldal pedig Botka László miniszterelnök-jelölt vezetésével az európai uniós Magyarországot szeretnék tovább erősíteni.
Idén négy meghatározó európai uniós államban lesznek választások: Franciaországban, Hollandiában, Olaszországban és Németországban. Kivétel nélkül mindenhol fellángolt a vita, hogy Európát egyben kell tartani, vagy szét kell zilálni. Várhatóan minden országban az erősebb Európai Unó mellett teszik le a voksukat a választók, azért mert jól látják a biztonságot és a békét ezáltal. A világ gazdasági folyamataiban versenyképességet és az európai munkavállalóknak biztos megélhetést, stabil munkahelyeket csak egy nagy közösség részeként lehet biztosítani.

Dr. Ujhelyi István ismertette a fórumon a Magyarország uniós tagsága mellett elkötelezett MSZP saját – Európai Unió megreformálására irányuló – javaslatait is.

A párt olyan Európai Uniót akar:

  • mely az embert, a szociális Európát állítja a középpontba, szorosabb, mélyebb integráció mentén adja meg a teljes európai közösséget érintő problémákra a közös és eredményes válaszokat
  • a helyi közösségek életét befolyásoló döntéseket regionális, helyi szinten hagyja és nagyobb szerepet, felelősséget ad a közvetlenül választott képviselőknek és testületeknek a döntések meghozatalában.
  • Nem hagyja, hogy a fejlesztési forrásokból maffiaszerű hálózatok gyarapodjanak, a lopások pedig következmények nélkül maradjanak.
  • Nem engedi, hogy egyetlen tagállam is kiszoruljon a mélyülő együttműködésekből kormánya felelőtlen politikája miatt.
  • Nem tűri, hogy renitens kormányok megszegjék az uniós alapszerződéseket és semmibe vegyék az európai értékeket.

Nekünk magyaroknak 2018-ban tudnunk kell tehát választani. A magyar szocialisták azt mondják, hogy az Európai Unió a mi választásunk. De az az európai uniós intézményrendszer amely és ahogyan ma működik nem tökéletes. Változtatni kell a közös Európánkon, de nem úgy, hogy azt tönkretesszük, hanem egy erősebb közösséget hozunk együtt létre – mondta el a fórum zárásaként az MSZP európai parlamenti képviselője.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok