Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Február 01. 10:58, szerda | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Hódmezővásárhelyen versenyeztek a Koppányok

Hódmezővásárhelyen versenyeztek a Koppányok

Szerénytelenséggel nélkül ki lehet jelenteni, hogy az ország legműködőképesebb régiója a Dél-alföldi (DAR.)

Ezidáig hiánypótlásként remekül működött az általunk főszervezett történelmi szakág versenysorozata, ami ezután is menni fog. Az új régióvezető Faragó Csaba kinevezése nagy változást hozott a 3D versenyek életében. Munkássága megkezdéseként beindul a 3D DAR VS teremben és szabadban is egyaránt.
A Turul Koppányok 2017. január 29-én vasárnap éppen a 3D DAR terem sorozat második fordulóján jelentek meg Hódmezővásárhelyen.
Nagy létszámmal utaztak a Koppányok, noha a sorozatban már csak Horváth Katica és Szeibert Imre érintett, hiszen Dinnyés Gyula az első állomásról egészségi okokból kimaradt. Azonban így is egy remek felkészülő meccs volt mindenkinek.

3D állatfigurákra két fordulóban 1+1 vesszővel kellet a célokat leküzdeni. A második lövésre csak akkor volt szükség, ha az első téves találatot mutatott. Tehát szerencsések, kik mindössze 24 lövéssel fejezték be a versenyt!
Mivel a ponteredmények még nincsenek közzé téve, így főképpen a dobogósok helyezését tudjuk pontosan a helyezések magánszámítás.
Horváth Katica gyermek, lány kategóriában első lett!
Szeibert Imre felnőtt férfi kategóriában második lett. A csoport szoros eredménnyel versengett, hiszen a dobogós három versenyző között mindössze 2 pont volt a különbség. Kis Csaba 2 pont hátránnyal negyedik, Busa Sándor 6 ponttal lemaradva a dobogóról ötödik lett ugyanebben a kategóriában.
Busa Dominik serdülő fiú kategóriában harmadik lett.
Dinnyés Gyula a senior kategóriát mindössze két pont előnnyel, (tehát itt is szoros volt a játék) első helyezést szerezte meg. Gulyás János ugyanebben a kategóriában a mezőnyben végzett.
Senior kategória első két helyezettje Dinnyés Gyula (Koppány) és Melter László (Szittya), a felnőtt férfi kategóriában is a dobogó tetején álltak volna ponteredményük alapján.

A Turul Koppány Íjászai legközelebbi hazai rendezvénye 2017. február 26-án vasárnap a KÉSZ Sportarénában lesz, ahova ingyenesen bárki beléphet, megnézheti, a biztonsági szabályok betartásával.

Dinnyés Gyula

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.