Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Február 08. 16:41, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hiszek az emberben…

Hiszek az emberben…

Ma (február 8-án) a délelőtt folyamán több helyszínen tartottak ünnepséget és koszorúzást, a tiszteletadás méltó jeléül. A nap fénypontja pedig a Móra Ferenc Gimnázium emlékműsora volt.

Móra Ferenc halálának 82. évfordulója alkalmából városunkban már több eseményen is részt vehettünk február 5-től kezdődően, amikor is felolvasással és a Móra téri szobor megkoszorúzásával emlékeztek városunk nagynevű szülöttéről.

A Móra Ferenc Gimnázium tanulói már többször megajándékozták városunkat kivételes tehetségük gyümölcseivel, egy-egy ünnepi alkalomra nyújtott színpadi alakításukkal. Ezúttal sem kellett csalódni az intézmény növendékeiben. Noha Móra Ferenc neve elválaszthatatlanul összeforrt a magyar gyermekirodalommal, a gimnázium tanulói Arcélek címmel előadott műsorukkal bebizonyították, hogy művei legalább olyan közel állnak a felnőttek világához, mint a gyermekekéhez. Az emlékműsor felölelte az író mindazon műveit, melyek alátámasztják sokoldalúságát és színes egyéniségét. A diákokat Palásti Lászlóné, a Móra Ferenc Gimnázium tanára készítette fel.

A művelődési központ vezetője Kovács-Csonka Szilvia köszöntője után Balla László alpolgármester osztotta meg gondolatait a megjelent érdeklődőkkel. Beszédében felidézte a félegyházi születésű író, újságíró, muzeológus életének fontosabb momentumait, s a művei születésének hátterében rejlő lélektani eseményeket, családi kötődéseket.

Ezt követte a gimnazisták magával ragadó előadása, melyben városunk díszpolgára Juhász István, nyugalmazott gimnáziumi tanár is szerepet vállalt.
Az emlékműsort követő tapsvihar pedig méltó elismeréséül szolgált mind a diákok remek előadására, mind pedig a felkészítő tanárok és az ünnepségen közreműködők igyekezetére.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM