Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. December 08. 10:42, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Advent 2. vasárnapja – 2019. december 8.

1. Hétfőn a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe, pénteken Szent Lúcia szűz és vértanú emléknapja, szombaton pedig Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító emléknapja lesz.

2. Az adventi időszakban hétfő kivételével hétköznaponként reggel 6 órakor és este 6 órakor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívnak mindenkit a hajnali Rorate-misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassuk a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék lőtt 5.25-től szentségimádást tartanak, és szokás szerint elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét.

3. Hétfőn ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

5. December 13-án, pénteken, a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 6 órakor, déli 12 órakor és este 6-kor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

6. A Mária Tisztelők Köre közös imádságot hirdet minden hónap 13-án, este 6 órára a Mártírok útja 7. szám alatt Lugosi Lászlóné lakásába. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

7. December 14-én, szombaton délután ½ 5-kor gyújtjáj meg a harmadik adventi gyertyát a városháza előtt. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

8. Szombaton az esti szentmise a Szent Mónika Közösség szándékára lesz bemutatva.

9. Az adventi lelkigyakorlatot december 16-án, 17-én és 18-án reggel 6 órakor, a Rorate-mise keretében tartják. A triduum előadója, Hajagos Gyula plébános úr lesz.

10. December 15-én, jövő vasárnap délután 4 órakor adventi hangverseny lesz a Szent István Templomban.

11. Kérik, hogy akik még nem rendezték idei egyházi adójukat és van rá lehetőségük, a következő hetekben a plébánia irodájában tegyék ezt meg. Gondoskodó szeretetüket hálásan köszönik.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Címkék: Ótemplom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.