Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 02. 08:05, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Évközi 22. vasárnap - 2018. szeptember 2.

1. Hétfőn Nagy Szent Gergely pápa emléknapja, szerdán Kalkuttai Szent Teréz anya emléknapja, pénteken a kassai vértanúk ünnepe, szombaton pedig Kisboldogasszony, Szűz Mária születésének ünnepe lesz.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Megújult készlettel várják az érdeklődőket.

4. Szeptember 6-án, csütörtökön elsőcsütörtök lesz, a betegeket otthonaikban felkeresik.

5. Szeptember 7-én, pénteken elsőpéntek lesz, szokás szerint 24 órás szentségimádással.

6. Pénteken este 8 és 9 óra között engesztelő imaórát tartanak a kitett Oltáriszentség előtt a kápolnában, amelyre szeretettel hívják mindazokat, akik szeretnének bekapcsolódni Jézus Szentséges Szívének engesztelésébe.

7. Szeptember 8-án és 9-én tartják Petőfiszállás-Pálosszentkúton a Kisasszony napi búcsút. A vasárnapi ünnepi szentmisére kerékpáros zarándoklat indul a Szent István Templom elől, reggel ½ 8 órakor. A szervezők kérik, hogy mindenki vigyen magával láthatósági mellényt és ennivalót. A búcsúi programok a hirdetőtáblán elhelyezett plakáton megtekinthetők.

8. Szeptember 15-én, szombaton a fájdalmas Szűzanya ünnepén tartják a Kálvária búcsúját délelőtt 10 órakor, jó idő esetén kint a Kálváriánál, rossz idő esetén pedig a templomban. Közös vonulás nem lesz, a helyszínre várják a híveket.

9. Szeptember 23-án, vasárnap délután avatják és szentelik fel a plébánia udvarán kialakított Mária Kertet. Délután 4 órakor a budapesti Jézus Szíve Templom kórusa ad hangversenyt az udvaron (vezényel: Rónaszéki Tamás hegedűművész, karnagy), majd ezt követően szabadtéri mise keretében szentelik meg a Szűzanya szobrát és a körülötte kialakított imakertet. A kertben elhelyezték a régi áldoztatórács darabjait és a templomból valamikor kikerült hála-táblákat is. Ezen a vasárnapon a Kalmár kápolnában és este a templomban már nem lesz külön szentmise. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Címkék: ótemplom, hirdetések

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.