Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Szeptember 03. 10:12, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom Plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Évközi huszonkettedik vasárnap - 2017. szeptember 3.

1. Ma délután ½ 6-tól papi és szerzetesi hivatásokért tartanak imaórát a templomban.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Kedden Kalkuttai Szent Teréz anya emléknapja, csütörtökön a kassai vértanúk ünnepe, pénteken pedig Kisboldogasszony ünnepe lesz.

4. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig tart nyitva a Karitász Bolt Jókai u. 1. szám alatti helyisége. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

5. Szeptember 9-én, jövő szombaton tartják Petőfiszállás-Pálosszentkúton a Kisasszony napi búcsút. A vasárnapi ünnepi szentmisére biciklis zarándoklat indul a templom elől reggel ½ 8 órakor. A szervezők kérik, hogy mindenki vigyen magával láthatósági mellényt és ennivalót. A búcsúi programok a hirdetőtáblán elhelyezett plakáton megtekinthetők.

6. Szeptember 15-én, pénteken a fájdalmas Szűzanya ünnepén tartják a Kálvária búcsúját délután 4 órakor, jó idő esetén kint a Kálváriánál, rossz idő esetén pedig a templomban. Közös vonulás nem lesz, a helyszínre várják a híveket. Ezen a napon esti szentmise már nem lesz a templomban.

7. Szeptember 4-étől megkezdődik az iskolai hitoktatás. Kérik a kedves szülőket, hogy kísérjék figyelemmel gyermekeik részvételét a hittanórákon, vasárnaponként pedig közösen vegyenek részt a szentmisén.

8. A betegek kenetének felvételére lesz lehetőség szeptember 24-én, vasárnap délután 4 órakor. Kérik, hogy aki szeretné felvenni ezt a szentséget (idős kor vagy súlyos betegség miatt), az szíveskedjen feliratkozni a plébánia irodájában vagy a sekrestyében. Ezen a vasárnapon (szept. 24.) a Kalmár kápolnában nem lesz szentmise.

9. Jövő évi naptárak és kalendáriumok már megvásárolhatóak a templom kijáratánál.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).