Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 12. 08:08, vasárnap | Helyi
Forrás: Szent István Templom

Hírek a Szent István Templomból

Hírek a Szent István Templomból

Évközi tizenegyedik vasárnap - 2016. június 12. A hét ünnepei: Hétfő - Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító emléknapja. Szerda - Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő emléknapja.

1. Vasárnap délután 6 órakor kezdődik a Rózsafűzértársulat összejövetele.

2. Június Jézus Szíve engesztelő hónapja, ezért a hónap minden péntekjén az esti szentmise előtt ½ 7-kor Jézus Szíve litániát tartanak.

3. A templom Palestrina Kamara kórusa Ezüst minősítést szerezett június 4-én Budapesten.

4. Június18-án, szombaton délelőtt 10 órától megemlékezés lesz a bordányi templomban és temetőben Gábor Imre atya pappá szentelésének 50. évfordulója alkalmából.

5. Június 19-én, vasárnap délelőtt ½ 11-kor tarja gyémántmiséjét a Fülöpjakabi templomban Szálteleki János atya, pappá szentelésének 60 évfordulója alkalmából .

6. Megjelent a Képmás magazin. 550 Ft-ért megvásárolható az újságos asztalnál.

7. Tábort szerveznek felső tagozatos hittanosok részére július 4-e és 9-e között a Tolna megyei Szálka községbe. Részvételi díj 20 ezer forint személyenként. Érdeklődni és jelentkezni lehet a hitoktatóknál. A hittanos táborral kapcsolatos megbeszélés június 19-én, vasárnap a 9 órai mise után lesz.

8. A Szent Imre Cserkészcsapat városi papírgyűjtést szervez június 15-e és 19-e között. Akinek van felajánlható papírhulladéka, kérik, hogy jelezze a sekrestyében vagy a plébánián névvel, címmel, telefonszámmal, s egy időszak megadásával, amikor a cserkészek otthon találják. A befolyt összeget a cserkészcsapat táborozásához használják fel.

9. A Verbita Rend tábort szervez gyerekek és fiatalok részére. A szervezők kérik, hogy tartós élelmiszerrel segítsenek. A felajánlott adományokat június 23-án estig kérik bevinni a Plébániára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.