Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 20. 07:07, szombat | Helyi
Forrás: Dinnyés Gyula

Hírek a Koppány Íjászoktól

Hírek a Koppány Íjászoktól

Február 17-18.-án rendezte a MÍSZ Történelmi Szakága a Történelmi Terem Európa Bajnokságot, melynek a Hungexpo adott helyet.

Az európai kicsit szűkebbre szabódott, hiszen alig volt határon túli versenyző, azonban országunkból minden kategóriában volt induló.

Az első napon 36 célállomás alaposan leszívta az energiákat, megkívánta a talpon maradást. Ennek ellenére a Kiskunfélegyháza várost képviselő Turul Koppány Íjászai HE tagjai az elvárásoknak megfelelően hozták az eredményeket.

Keserű szilvia felnőtt nő kategóriában az első napon a hetedik helyen, a felnőtt férfiak pedig Szólya Imre, Szeibert Imre, Tóth Mihály és Kiss János a középmezőnyben zárták a napot.

Dinnyés Gyula 18-ra húzott lapott, mivel az új vesszők a felkészülés időszakában nem érkeztek meg, így a helyszínen vásárolt ismeretlen új vesszőkkel indult. Ez kockázatos volt, de egy kettest megért az új lap. A többinek azonban 21 volt a kezében, így a 10. helyen zárta a napot.

Az első nap fáradtsága másnap mutatkozott meg igazán. Szerencsére már csak 18 célt kellett leküzdeni, de a döntők hosszas elnyújtása miatt csak késő este volt eredményhirdetés. Igaz a Koppányok nem szereztek dobogós helyet, de az illemszabályoknak megfelelően - sokakkal ellentétben - megvárták ezt az eseményt és büszkén tanpsolták meg a jobbakat.

Keserű Szilvia 929 pontos összteljesítménnyel stabilan megtartotta a 7. helyezést és így zárta a versenyt.

A fiúknál volt átmozgás. A végeredményben Tóth Mihály az első nap 706 pontot, a második napon 357 pontot ért el, mindösszesen 1063 ponttal a 28. helyezést érte el.

Szólya Imre az első napon 688 pontot, a második napon 345 pontot, mindösszesen 939 pontot ért el, ami a 35. helyre volt elég.

Veterán kategóriában Dinnyés Gyula az első napon 743 pontot, a másodikon 347 pontot, mindösszesen 1091 pontot ért el. Mindkét nap teljesítménye alapján a 10. helyen zártaa versenyt.

A Turul Koppány Íjászai HE következő rendezvénye február 28-án a már megszokott télvégi termverseny lesz a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban, ahová minden íjászat és a Koppányok munkássága iránt érdeklődőt szeretettel várnak.

A belépés ingyenes!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.