Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Január 21. 08:15, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi hírek

Heteken belül felszerelik a térfigyelő

Heteken belül felszerelik a térfigyelő

Kiskunfélegyháza városa 10 millió forintot hitelez öt darab térfigyelő kamara felszereléséhez.

Előfinanszírozási szerződést kötött január 20-án az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására elnevezésű alapítvány és a kiskunfélegyházi Önkormányzat, melynek értelmében a város 10 millió forintot hitelez öt darab térfigyelő kamara felszereléséhez. A dokumentumot dr. Lenkefi Attila kuratóriumi elnök és Kapus Krisztián polgármester írta alá a városházán.

Mint arról már korábban beszámoltunk öt darab térfigyelő kamerát szerelnek fel a városba vezető – mezőgazdasági szakbolt, Izsáki úti körforgalom, Ipari Park (Majsai út – Molnár telepi út sarok), Tesco körforgalom, Repülőtér (Alpári út) – utaknál. Az eszközök felszerelése 10 millió forintba kerül, melyet a Darányi Ignác terv LEADER pályázatán elnyert összegből fizeti ki az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására elnevezésű alapítvány. Mivel az önkormányzatnak nem volt lehetősége indulni ezen a pályázaton, az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására önkormányzati részvétellel létrehozott alapítvány igényelt támogatást a képviselő-testület hozzájárulásával. Az önerőt nem igénylő, 100 százalékos finanszírozású pályázat sikeresnek bizonyult, az elnyert 10 millió forintból öt helyszínen van lehetőség térfigyelő (infra), rendszámfelismerő kamerák felszerelésére és az észlelt adatok rögzítésére. Az eszközök mielőbbi beszerzése és felszerelése érdekében az önkormányzat – a képviselő-testülete jóváhagyásával – megelőlegezte szükséges pénzt az alapítvány számára. A kamerák a tervek szerint heteken belül a helyükre kerülnek – mondta el Kapus Krisztián és dr. Lenkefi Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.