Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Március 18. 07:19, péntek | Helyi
Forrás: varos.kiskunfelegyhaza.hu

Házhoz menő lomtalanítás belterületi családi házas övezetekben

Házhoz menő lomtalanítás belterületi családi házas övezetekben

Lomtalanítás helyett az ingatlantulajdonossal egyedileg előre egyeztetett időpontban, annak megrendelését követően a háztartásban keletkezett lom háztól történő elszállítását kívánja biztosítani.

Az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. a korábban megszokott előre ütemezett, település egész területére vonatkozó, egy meghatározott napon történő lomtalanítás helyett – továbbra is évente egy alkalommal – az ingatlantulajdonossal egyedileg előre egyeztetett időpontban, annak megrendelését követően a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat) háztól történő elszállítását kívánja biztosítani. Ezáltal megtörténik a szolgáltatás színvonalának magasabb szintre emelése, hiszen minden településen az ott élő lakosok maguk választhatják meg a számukra legmegfelelőbb időpontot. A választott lomtalanítási napnak meg kell egyeznie a háztartási vegyes szilárd hulladék rendszeres, heti begyűjtési napjával. (Például Ha a Nyíl utcában minden csütörtökön történik a háztartási vegyes szilárd hulladéktároló edényzet ürítése, akkor a Nyíl utcai lakosok lomtalanítási napnak csütörtöki napot választhatnak.)

A 2016-os évben a lomtalanítást Kiskunfélegyháza családi házas belterületi övezeteiben – a központi belterület és a Molnártelep is ide tartozik – március 21. és június 15. közötti időszakra kérheti az ügyfél előzetes egyeztetést követően.

Az ügyfél lomtalanítási igényét a (+36 20) 401-4320 telefonszámon tudja jelezni az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársa felé. Az egyeztetés folyamán szükség lesz az ügyfél partnerazonosító számára, mely a számlán megtalálható.

A fenti hívószám az alábbi időpontokban hívható – az ünnepnapok kivételével – 2016. március 21. és június 10. között kizárólag a lomtalanítással kapcsolatosan:

hétfőtől péntekig: 7.30 - 12.00; 12.45 - 15.00 között.

A lomtalanítás folyamata:

1. az ügyfél a megadott telefonszámon egyezteti adatait és a kért elszállítási időpontot az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársával.
2. az előre egyeztetett időpontban az ügyfél kihelyezi az ingatlan elé a lomhulladékot.
3. az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. szállító járműve az egyeztetett napon elszállítja azt.
4. a lom elszállításának feltétele, hogy az ügyfélnek díjhátraléka ne legyen.

Lomtalanítás keretében elszállítható hulladékok a korábban megszokottak szerint a feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok. A nagydarabos lom (például bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

- gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék, egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék;
- elektromos, elektronikai készülékek (például: TV-készülék, hűtőgép, monitor);
- veszélyes hulladékok, gumiabroncs;
- heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.

A társasházas övezetekben a lomtalanítás lebonyolításáról, időpontjáról a társasházakat külön értesíteni fogjuk.

FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.