Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Január 26. 07:28, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Hatvanmillió embert fenyeget a téli vihar az Egyesült Államok északkeleti partvidékén

Hatvanmillió embert fenyeget a téli vihar az Egyesült Államok északkeleti partvidékén

Hatvanmillió amerikait fenyeget az a téli vihar, amely a meteorológiai előrejelzések szerint hétfőn söpör majd végig az Egyesült Államok északkeleti partvidékén.

A Maine és Indiana államoktól Marylandig terjedő övezetben a lakosságot heves hóviharra és kemény téli időjárásra figyelmeztették, valamint arra, hogy a legsúlyosabb helyzet a várakozások szerint hétfő délutántól Boston és New York környékén alakul majd ki. A hóréteg vastagsága helyenként a 61 centimétert is elérheti.
Bill de Blasio New York-i polgármester vasárnap felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy a város fennállásának egyik legsúlyosabb vihara közeleg, ezért a normál esetben elvárhatónál is komolyabb elővigyázatossági intézkedéseket tegyenek. Nem zárta ki, hogy akár három lábnyi (91 centiméter) hó szakadhat a metropoliszra.
Mint mondta, a város hatóságai felkészültek a havazásra, amely várhatóan a hétfő esti csúcsforgalom idején éri majd el a várost. Egyúttal arra is rámutatott, hogy a hókotróknak több mint 9600 kilométernyi utat kell majd megtisztítaniuk, ami a kétszerese a New York-Los Angeles távolságnak. Az iskolákban hétfőn még lesz tanítás, ám az azt követő foglalkozások elmaradnak.
Andrew Cuomo, New York állam kormányzója is arról beszélt, hogy "jelentős zavar" keletkezhet a közlekedésben és a közművek működésében. Utasította az érintett hivatalokat, hogy készüljenek fel a helyzet kezelésére. Az államban legkevesebb 1806 hókotrót tudnak bevetni, a raktárakban pedig 126 ezer tonna szórósót halmoztak fel. A Nemzeti Gárda több mint 70 katonája és 20 járműve várja majd hétfő reggeltől készültségben az ítéletidő megérkezését.
A havazás várhatóan az egész érintett régióban jelentős fennakadást fog okozni a közúti és a légi közlekedésben. Az American Airlines törölte több járatát, köztük a New York és London közöttieket. Más légitársaságok feltehetően hétfőn és kedden jelentenek majd be hasonló intézkedéseket.
A hóesés okozta káoszt erős, óránként 90-104 kilométeres sebességű széllökések súlyosbítják majd, ezért a kidőlő fák és villanyoszlopok miatt sok helyen megszakadhat az áramellátás is, az óceánpart közelében pedig áradásra lehet számítani. A téli vihar az előrejelzés szerint csak szerda reggel csitul majd el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése