Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Augusztus 26. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Három rendszer váltását is átélte Ilonka néni

Három rendszer váltását is átélte Ilonka néni

Tóth Ferencné Ilonka nénit 94. születésnapján városunk vezetése nevében Balla László alpolgármester kereste fel otthonában és köszöntötte őt virággal, oklevéllel augusztus 25-én.

Ilonka néni 1923. augusztus 23-án született egy módosabb gazdálkodó családba, ahogy ő mondta a „Horthy imázsban”. Az akkori szokásoknak megfelelően az otthon bábaasszony segédletével született kislányt római katolikus hitben nevelték szülei és a megkeresztelés után az Ilona Rozália keresztnevet és Pallagi Ilona Rozália anyakönyvezett nevét viselte.

A rendszerváltást követően, ahogy Ilonka néni mondta „kommunizmusban” sajnos Édesanyja hét kiskorú gyermekkel maradt özvegyen. Sajnos nagyon sokat kellett éhezniük és osztályidegen kulák csemeteként sodródott az életben több sorstársával együtt.

S noha a küzdelmes időknek nem akart vége szakadni, később a „szocialista” időkben Ilonka néni számviteli képzettséget szerzett és főkönyvelőként helyezkedett el. Férjével, Tóth Ferenccel kötött házasságára – melyben 42 évig éltek boldogságban – mindig szívesen emlékezik vissza. Sajnos már 30 éve özvegyen él Ilonka néni, de van két leánygyermeke, akik rendszeresen látogatják.

Mosolyogva mondta az őt felköszöntő alpolgármesterünknek, hogy „Elfogadható egészségi állapotban és anyagi gondok nélkül úgy határoztam, hogy én még maradok.”

Mit is mondhatnánk mi erre? Adja meg az Isten Ilonka néninek, hogy egészségben és boldogságban legyen még nagyon sokáig együtt szeretteivel!

Címkék: Tóth Ferencné

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.