Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Szeptember 01. 12:01, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Hamarosan műfüvön is sportolhatunk

Hamarosan műfüvön is sportolhatunk

A kiskunfélegyházi sportélet a műfüves labdarúgó-pálya tervével újabb előrelépést tett a fejlődés útján.

Városunk önkormányzata 18,5 millió Ft + ÁFA összeget tudott elkülöníteni a költségvetésből a műfüves labdarúgó pálya kiépítéséhez, ehhez párosul a megnyert pályázati pénz, mely ennek az összegnek a kétharmada. A nyertes kivitelező költségvetése kevesebb összegre rúgott, mint az önkormányzat által felajánlott összeg, ezért nem csak a pálya megvalósítása válik lehetővé, hanem a tervek szerint pályát és az öltözőket összekötő járda megépítésére is mód lesz.
Ezzel a beruházással a 21. századi szintnek megfelelő sportolási lehetőség válik valóra a közeljövőben. Konkrétan 40-50 nap múlva fog megtörténni az átadás, amennyiben az időjárás nem fogja nehezíteni a kivitelezést.

Az elmúlt évben nagyon sok vita alapját képezte a műfüves pálya annak kapcsán, hogy egész pálya vagy csak fél pálya legyen, valamint az anyagi források biztosítására is csak idén nyílt lehetőség.
A pályázat a 60x40 m-es félpálya megvalósítását célozta meg és amennyiben a későbbiek folyamán a költségvetés engedi, úgy a félpálya kiegészíthető egész pályára.

A munkaterület átadása megtörtént augusztus 26-án. Ezen a héten hétfőn (augusztus 31-én) pedig a kivitelező Cornus Kert Kft. nekilátott a pálya létrehozásához. A 60x40 m-es pálya körül egy 2 méter széles burkolat fog még kapcsolódni, ahol térburkoló kő lesz lerakva, ami azt a célt szolgálja, hogy a nézők és a szurkolók ne vigyék fel a sarat a műfüves részre. A szóban forgó fél nagypálya tartalmaz két 5x2 m-es labdarúgó kaput, valamint két 20x40 m-es kispályás labdarúgásra alkalmas kézlabda pálya is fel lesz festve.
Azért, hogy a területet ne csak a nappali, természetes fénynél lehessen használni, a pálya négy sarkán három-három, összesen 12 db reflektort helyeznek el, melyek teljesítménye nagyobb, mint az utcai közvilágításé, de a fogyasztása a fele.

A pálya fontos tartozéka még a labdafogó háló, amely körbeveszi a pályát, ami értelemszerűen azt a célt szolgálja, hogy a labda ne guruljon olyan messzire. A jogosulatlan használattól pedig egy vaskerítés fogja megvédeni a műfüves pályát, melynek elhelyezése még nincs konkretizálva.
Az önkormányzat véleménye szerint ezzel a hamarosan megvalósuló létesítménnyel megfelelő körülményeket fognak biztosítani a gyerekek és a sportolók számára. A műfüves pálya mindenki számára használható lesz, legyen az csapat, vagy baráti kör. Megfelelő térítés ellenében órarend-szerűen lehet bérbe venni a létesítményt.

Mészáros Gábor beruházási ügyintéző elmondta, hogy az isaszegi Cornus Kert Kft-nek majd az ötvenedik pályájuk ebben a pályaépítési programban. Ezen belül készítettek már nagyon sok nagyméretű pályát is, de ugyanilyen félpályát is, mint a miénk. Öt év garanciát vállalnak a létesítményre, ez azonban csak akkor érvényes, ha évente elvégzik a karbantartási munkálatokat.

Valószínűleg október közepére elkészül a létesítmény, addig is izgatottan várhatjuk mikor léphetünk végre műfüves pályára itt Kiskunfélegyházán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA