Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 05. 10:25, péntek | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Hajóstoppal a Föld körül

Hajóstoppal a Föld körül

E címmel tart előadást január 25-én, csütörtökön 17 órától Wynne-Hughes Veronika a könyvtár földrajzi szabadegyetemi sorozatának keretében.

Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Wynne-Hughes Veronika angol édesapa és magyar édesanya gyermekeként látta meg a napvilágot és egy tízméteres vitorláson járta be a Földközi-tengert a családjával gyermekként.

Később talán ennek a páratlan élménynek köszönhetően született meg az az elhatározása, hogy hajóstoppal bejárja a földet.

A tengerparti országokban bevett szokás, hogy hajókra keresnek legénységet. Leginkább idős házaspárok szoktak, vagy olyanok, akik egyedül vannak a hajójukon. Ezek a hajók általában kisebb vitorlások.

A legénységi munka alatt az értendő, hogy hajózás közben a hajózás körüli dolgokkal kell segíteni, míg kikötőkben és öblökben a következő út előkészítésével kapcsolatos munkákkal. Cserébe a hajótulajdonos nem pénzt ad, hanem ellátást. A világutazó lány pontosan erre építve kezdte meg az utazást.

Mint ahogy azt blogjában is leírta, célja alapvetően az volt, hogy minél többet lásson és minél több helyre eljusson. Az utazás megkezdésekor öt évesre tervezte a világjárást, mert úgy hallotta, hogy ennyi idő alatt lehet kényelmesen körbeérni, sok mindent érintve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.