Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI Foto-MTI

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át - tette közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu-n vasárnap délután.

A keresésben részt vesz a Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át.
A kutatást operatív törzs hangolja össze a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi-gáton található épületéből.
A BRFK kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy ha bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésbe hozható, azonnal hívják a 112-es számot.
A közleményben felidézték, hogy "az eddigi adatok szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek".
A BRFK az ügyben vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.
Az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója a Komáromnál megállított szállodahajóról elmondta: a jármű orrán komolyabb sérülés látható, amelyet valószínűleg az éjszakai baleset során szerzett. A Heidelberg nevű hajó 2004-ben épült, kétszer 1107 lóerős, 110 méter hosszú, 110 vendég fér el rajta, legénysége 35 tagú. A rendőrség a fedélzeten hallgatja ki a szállodahajón utazó turistákat - hangzott el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 02. 07:41, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 02. 07:35, vasárnap | Belföld

Átadták a felújított Diadém Csornai Termálfürdőt

Átadták a Kisfaludy program részeként 2,2 milliárd forintból felújított Diadém Csornai Termálfürdőt szombaton.

2024. Június 02. 07:27, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor: nem akarunk vért adni Ukrajnáért, nem megyünk háborúba!

A békéről való lemondás az Ukrajnáért vállalt halált jelenti, de mi nem akarunk vért adni Ukrajnáért, nem megyünk háborúba, és nem fogunk másokért idegen földön meghalni

2024. Június 01. 08:29, szombat | Belföld

Meteorológia: pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok

Pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az ország északkeleti felében kell hevesebb zivatarok kialakulására számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzéséből.