Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Október 09. 08:05, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Ha én rendőr lennék

Ha én rendőr lennék

E címmel kellett alkotniuk egy plakátot azoknak a roma fiataloknak, akik a rendőrség és a roma nemzetiségi önkormányzat közös programján vettek részt október 7-én a Szakmaközi Művelődési Házban.

Az alsósok feladata egy olyan plakát megalkotása volt, mely kifejezi azt, hogyan képzelik el magukat rendőrként. A felsősöknek már komolyabb dolguk volt, nekik a Kiskunfélegyházi Rendőrség bűnmegelőzési osztályának címerét kellett elkészíteni.
A megjelenteket elsőként Horváth-Rekedt Gréta a Kiskunfélegyházi Rendőrség bűnmegelőzési előadója köszöntötte, majd miután közölte a feladatot, átadta a szót Timafalvi László kiskunfélegyházi rendőrkapitányság vezetőjének.

A rendőrezredes elmondta, hogy a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság is feladatul kapta 2011-ben, egy olyan munkacsoport kialakítását, amelynek legfőbb feladata a roma nemzetiségi önkormányzattal együttműködve az előítéletektől mentes rendőrség és a romák összehozása. Miután kijelöltek egy kapcsolattartót, a következő lépés a rendszeres megbeszélések tartása volt, melyek mindig eredményesen zárultak.

E programsorozat egyik eseménye az elmúlt évben rendezett táncos – zenés tehetségkutató verseny volt, melynek a döntőjét Kecskeméten tartották. Az idei közös program pedig a szombaton megrendezett rajzverseny volt.

Buza Flórián a Kiskunfélegyázi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke örömét fejezte ki, hogy ismét közös programot szervezhettek a rendőrséggel. Mint mondta, ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy közelebbről megismerhessék a rendőrök munkáját. Beszédében kihangsúlyozta, hogy senkinek nem kell félnie a rendőrségtől, mert ők a közbiztonságért vannak, és azért dolgoznak, hogy mi hétköznapi emberek nyugalomban élhessünk.

A köszöntő beszédeket követően kezdetét vette a munka. A fiataloknak nem egyedül kellett dolgozniuk, hanem csoportokban. A kezdeti tanakodás után pedig csak úgy sziporkáztak a jó ötletek, melyek az óriási kartonlapokon öltöttek testet. A kellemes hangulatban telt szombat délelőttön uzsonna és csemege is várta a vendégeket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: