Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Október 29. 12:03, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Gyújtsunk gyertyát és gondoljunk vissza rájuk méltóképpen

Gyújtsunk gyertyát és gondoljunk vissza rájuk méltóképpen

Mindenszentek és Halottak Napjának küszöbén minden ember erkölcsi kötelessége, hogy megemlékezzen elhunyt hozzátartozóiról, ismerőseiről.

Városunk elöljárói október 28-án járták körbe az első és második világháborúban elhunytak emlékműveit a Felsőtemetőben és a Hősök Parkjában, valamint Félegyháza díszpolgárainak végső nyughelyeit az Alsó- és Felsőtemetőben. Koszorúkkal és mécsesekkel emlékeztek meg nemcsak azokról, akik városunk történelmének kimagasló alakjai voltak, hanem azokról is, akik névvel avagy névtelenül életüket áldozták a világháborúban hazánkért.

A katolikus egyházban a Mindenszentek utáni nap a tisztítótűzben szenvedő lelkek emléknapja. Általános szokás szerint az előtte való nap délutánján, a „halottak estéjén” rendbe hozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják, „hogy az örök világosság fényeskedjék” az elhunytak lelkének.

Elterjedt szokás szerint ezen az estén otthon is égett a gyertya, mégpedig annyi szál, ahány halottja volt a családnak. Gyújtsuk meg a gyertya mellé mi is a fényt a szívünkben és emlékezzünk méltóképpen az elhunytakra Mindenszentek napján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.