Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 26. 08:38, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Gyújts egy gyertyát a Földért…

Gyújts egy gyertyát a Földért…

A Kiskunfélegyházi Boldogságklub, a Jobb Veled a Világ Alapítvánnyal közösen, gyertyafény mellett elénekelt dallal ünnepelték a Föld Napját április 21-én a Petőfi téren.

„Ha részesei akarunk lenni annak a hatalmas árhullámnak, amely kiemeli a válságból az emberiséget és egy pozitív jövő felé sodorja, akkor meg kell változtatni magunkat. Nem a gazdaság, a hatalom és a technika, hanem gondolkodásmódunk és cselekvésünk határozza meg jövőnket.” (László Ervin, tudományfilozófus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, az Énekeljünk a Földért mozgalom fővédnöke)

E nemes gondolathoz és célhoz csatlakozott a Kiskunfélegyházi Boldogságklub, a Jobb Veled a Világ Alapítvány, valamint a Platán utcai és a Darvas Általános Iskola is.

A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola diákserege a Boldogságprogram keretében tartották meg a közös éneklést, hiszen nem csak az iskolán belül, de az iskolán kívül is fontosnak tartják az összefogást, az együtt tenni akarást. Nevelési céljaik teljesen alátámasztják ezt és ehhez hasonló közös programok és produkciók megvalósítását. A gyerekek közösen énekelték el Bagdi Bella: Gyújts egy gyertyát a Földért című számát, hogy a zene csodálatos eszközével és segítségével a társadalom, a természet és a bolygó számára is fenntartható és tisztességes világkép követésére irányítsák a figyelmet valamint azért, hogy megtaláljuk azt az utat, amely egy szebb jövőbe vezet bennünket.
Az összefogás megvalósítását segítette Kuruczné Dinnyés Anikó, az iskola diákönkormányzatának segítő pedagógusa. Az eseményről képek és videó is készült, mely az iskola honlapján megtekinthetőek és Vereb János tanár úr segítsége nélkül nem jöhetett volna létre.

A Platán Utcai Általános Iskolában szintén a boldogságóra keretében énekelték el a diákok a régóta gyakorolt dalt, melyet az ünnepi alkalomra már csodálatos harmóniában tudtak együtt előadni.

Grófné Czere Anikó a Kiskunfélegyházi Boldogságklub vezetője pedig a Petőfi szobor lábához szervezett Föld-napi ünnepélyes találkozót mindazoknak, akik szerették volna felhívni a figyelmet egy közös énekkel arra, hogy mennyire fontos a környezettudatosság és életterünk óvása, védelme.

– Az első lépés, hogy ráébredjünk a saját felelősségünkre. Kisemberként a legtöbb, amit tehetünk a Földünkért, hogy odafigyelünk a mikrokörnyezetünkre, és erre neveljük az utánunk érkező generációt. Odafigyelve napi tetteinkre, és azok következményeire, minden nap tudatosan tehetünk valami apróságot, amely környezetünket kíméli és óvja. Zöldítsük környezetünket, ültessünk fákat és virágokat, termeljünk haszonnövényeket! Próbáljunk minél kevesebb szemetet hagyni magunk után. Takarékoskodjunk a vízzel, villannyal, gázzal, ezek tudatos használatával már nagy eredmények érhetőek el. Vásároljunk takarékosan, csökkentsük a pazarlást, ne legyen kidobott étel, közlekedjünk környezetkímélő módon. Hasznosítsuk újra tárgyainkat, sok ötlettel újat varázsolhatunk a régiből. Társadalmi kötelességünk, hogy a gyermekeinket is a környezettudatosságra neveljük – fogalmazta meg mindannyiunk feladatát Grófné Czere Anikó.

A félegyházi Boldogságklub vezetőjének szavait követően a rendezvényen megjelentek meggyújtották a kezükben tartott gyertyát és felcsendült a Föld Napjára írt dalocska.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.